Fotoseriál ze Star Wars: The Old Republic
Speciály Star Wars: The Old Republic Článek Fotoseriál ze Star Wars: The Old Republic

Fotoseriál ze Star Wars: The Old Republic

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Než vyneseme nad novou onlinovkou ze světa Star Wars finální verdikt, nebude od věci menší fotoseriál jako dokumentace našich začátků ve hře.

Reklama

Screenshoty pochází opravdu ze začátků putování mého pašeráka, kapitána Curcheka (původ toho jména vás nemusí zajímat), a to z planety Ord Mantel, přes krátkou návštěvu v centru Republikové flotily až po hlavní město, Coruscant. Z hlediska postupu po levelech by se to dalo vyjádřit jako level 1 až 12. Každopádně dost řečí, vzhůru na fotky.

Na úvod samozřejmě naprostý základ, tvorba postavy. Drsňácká jizva přes oko po vzoru Anakina Skywalkera. Dále krátký sestřih, bradka, aby nevypadal obyčejně. Jenom ty příšerné kotlety mi trochu unikly, ale nejde o nic, na co by se nedalo zvyknout.

Úvodní cut-scéna, v pozadí moje loď (kterou mi záhy seberou v rámci příběhu), v popředí jedna z klíčových postav, Skavak. Věřte mi, v tu chvíli nebudete mít ani páru o tom, co vás všechno čeká.

Jeden z prvních rozhovorů a zároveň první nabídka nepovinného questu. Samozřejmě jsem ho přijal. Místní separatisté na to nevzpomínají zrovna s láskou.

Pro změnu první boj. Opravdu jednoduchá záležitost, kdy naberete pár zkušenostních bodů, pochopíte základy soubojového systému a seznámíte se se svými schopnostmi.

The Old Republic je jedna z těch her, kde opravdu poznáte pocit, když máte terč na hrudi. Naštěstí nešlo o kritickou ránu a moje postava oprášila svoji vestu a bojovala dál. Na rozdíl od nepřátelského střelce.

Když vašeho avatara bolí haksny nebo nemáte dostatek času, musí přijít na řadu přesun jinou cestu. Speeder však nemůžete libovolně pilotovat, automaticky vás za drobný poplatek převáží přes předem daná místa.

Ačkoliv se to nezdá, sejmout 50 protivníků je hračka. Zvlášť v tak obrovských prostorách, z nichž pochází tento obrázek. V pravém rohu navíc můžete zahlédnout mého AI parťáka, Corsa Riggse. Neocenitelný kolega a v případě nouze super návnada pro obtížné nepřátele.

Ty svítící sloupy znamenají, že prohrabáním kapes padlých nepřátel můžete získat nějaké vybavení. Modrá barva bohužel znázorňuje, že oběť u sebe má pouze pár kreditů a kus nepoužitelného bordelu (ten jde naštěstí zpeněžit).

Ord Mantel je daleko za zády mého pašeráka, tak hurá na zkoumání Republikové flotily. Tento snímek pochází z rozsáhlé haly, jež slouží zároveň jako tržiště se speciálním zbožím a jako kantýna. Skvělé místo.

Jakmile republikový raketoplán dosedne na plošinu coruscantského doku, čeká vás právě tenhle pohled. Jó, hlavní město. I když ten západ slunce je trochu kýčovitý.

Typická kantýna, ideální místo pro odpočinek, poslech hudby, očumování Twi’leckých tanečnic a také místo, kde si Corso Riggs občas vylíval srdce a já za to dostával zkušenosti (i vážný rozhovor s kolegou se tu bere jako quest).

Dva flákači na jednom snímku. Blíž kameře se opírá můj kapitán, ten druhý je bezvadný informátor Darmas Pollan. Vypadá sice jako stárnoucí mládenec unavený životem, ve skutečnosti je to ale pěkný děvkař a karbaník.

Občas lze narazit na tzv. hrdinské oblasti, kde vás vždy čekají obtížnější nepřátelé a úkoly, ale o to lákavější odměna. V pozadí můžete vidět obrovského robota, a než se začnete ptát, tak ne, toho bych opravdu nesejmul. Pro představu, tabulka ukazuje zdraví tohoto mechanoida číslem 191863. Zdraví mé postavy bylo v té době zhruba 2200. Samozřejmě jsem šel o dům dál.

To, co drží frajer vpravo od mého štítu (ten se při skrčení ukáže automaticky, pokud si vyberete specializaci Gunslinger), není světelný meč, jenom vibromeč. Nepomohlo by mu, ani kdyby fakt měl ten světelný meč. Stačilo pár ran z mých dvou blasterů (další výhoda Gunslingera), a šel k zemi. Neměl mě provokovat.

Na závěr snímek z Flashpointu The Esseles. Kromě pár řadových imperiálů stojím proti obtížnému bossovi. Zas tak obtížný ale nebyl, brzy šel k zemi. Vlastně moment, nešel. Šel jsem k zemi já i Corso. Ale moc zdraví mu už nezbývalo. Bohužel, ve Flashpointech se na nějaké „ale“ nehraje. Jakmile padnete, odporoučíte se na začátek.

To by bylo zatím všechno. S recenzí si samozřejmě dávám načas, sami určitě uznáte, že MMO chce víc než dost času. Proto buďte trpěliví. Zatím každopádně můžu říct, že se mi výlet do Staré Republiky líbí. Jenom kdyby se to obešlo bez přeplněných serverů a nesmyslně drahých měsíčních poplatků (naštěstí jsme od EA dostali tři měsíce zdarma). Na závěr prosím odpusťte horší kvalitu screenshotů. Fraps si občas dělá, co chce a doplácí na to právě kvalita snímků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama