Frostpunk pro konzole vyjde v říjnu
Frostpunk Novinka Frostpunk pro konzole vyjde v říjnu

Frostpunk pro konzole vyjde v říjnu

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Přežívat v nehostinné zimě budeme moci i za pomoci gamepadu.

Reklama

11bit studios se proslavili především díky This War of Mine, válečné strategické adventuře, kde jste se chopili role civilisty, s nímž jste se snažili přežít nevýslovné hrůzy, jaké válka přináší. Hra bodovala především hutnou atmosférou a skvěle napsanými příběhy jednotlivých postav, o které jste se posléze vyloženě báli.

Proto se nebylo čemu divit, že jejich nejnovější počin v podobě mrazivé strategie Frostpunk byl očekáván s velkým očekáváním. Když posléze titul 24. dubna 2018 vyšel, dočkal se povětšinou vřelého přijetí, ačkoliv se mu mnoho věcí vytýkalo. V naší recenzi si vysloužil hodnocení 7/10, v níž Jakub Němec chválil především netradiční zasazení, velké možnosti v technologickém vývoji a přiměřenou cenovku. Ovšem v době vydání hra měla jeden velký zápor. Chyběl ji totiž obsah pro dlouhodobější hraní. To se však díky stálé podpoře podařilo z větší části odstranit, což dělá Frostpunk ještě lákavější a pokud stále nepatříte k tomu jednomu a půl miliónu hráčů, co si hru zakoupili, rozhodně byste měli tuto chybu napravit. Ostatně vám k tomu nyní tvůrci dávají zcela novou příležitost.

Konečně totiž bylo ohlášeno přesné datum PS4 a Xbox One konverze této hry, jenž bylo stanoveno na 11. října pro digitální kopie, respektive 18. října pro fyzické. Tato verze bude obsahovat všechny předešlé aktualizace a samozřejmostí je i podpora po vydání.

Společně s tímto oznámením vyšel i nový trailer, oslavující právě toto oznámení, v němž bohužel neuvidíme žádný přímý gameplay z této konverze. Vývojáři každopádně ujišťují, že vynaložili mnoho času na to, aby se hra na gamepadu ovládala co možná nejlépe. Proto přidali speciální rychlé menu pro stavbu budov, které by ovládání na ovladači mělo pomoci. Každopádně již brzy uvidíme, jak se s tím vývojáři popasovali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama