Frostpunk získává nekonečný režim
Frostpunk Novinka Frostpunk získává nekonečný režim

Frostpunk získává nekonečný režim

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

3
Platformy Windows PC

Indie hit tohoto roku se rozroste o nekonečný režim, kde povedete svůj lid tak dlouho jak jen dokážete.

Reklama

Frostpunk bezpochyby patří mezi nejlepší strategie končící herní sezóny. Přestože hra je na obchodních pultech déle jak půl roku, vývojáři neusínají na vavřínech a a obohatili tohle mrazivé dobrodružství o nový obsah. Konkrétně by se jedná o dlouho očekávaný nekonečný mód, ve kterém budou vaše schopnosti prověřeny doslova nikdy nekončící zimou, ze které ale tentokrát skutečně nebude úniku. Bude tedy záležet jen na vašich dovednostech, jak dlouho dokážete těmto mrazivým živlům čelit.

Takový nový mód by většině lidí stačil a nikdo by neřekl ani „zima“ kdyby to bylo všechno. Tvůrci hry z 11 Bit Studios se ale nespokojili s obyčejným endless režimem a s příchodem stále nových nápadů vznikl docela inovativní druh této nekonečné zábavy. V první řadě si tedy budete moci zvolit ze dvou druhů obtížností. V té jednodušší budete mít k dispozici více zdrojů k fungování vašeho městečka, zároveň se nebudete muset potýkat s tak extrémními podmínkami, mezi klimatickými dropy budete mít více času na zotavení a přípravu atd. Ta těžší bude naopak ještě extrémnější než samotná základní hra a budete se muset vypořádat s různými náhodnými eventy, které vám ve většině případů vaši situaci ještě ztíží.

K této příležitosti autoři vydali také video s vývojářským deníkem, ve kterém představují i další novinky. Pokud hru znáte, víte, že její součástí je explorace okolí. O tu v případě nekonečného módu nepřijdete a pomocí mrazivých bouří se vám budou jednotlivé části mapy postupně uzavírat, zároveň se vám otevřou nové, aby se stále dělo něco nového a zajímavého. Při jejich prozkoumávání můžete narazit i na různé artefakty, které následně uložíte do jedné z mnoha nově přidaných budov. Ty následně budou sloužit i k rozšíření loru Frostpanku.

Na závěr jsou nám ještě představeny různé mapy. Ty jsou čtyři a od každé budou k dispozici dvě různé varianty. Celý tento přídavek je dostupný zcela zdarma všem majitelům původní hry. Pokud jste tak využívali Frostpunk třeba ke schlazení během parného léta, možná tohle může být dobrý důvod se k němu zase vrátit a tematicky tak prožít chladné zimní večery.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama