Gabe Newell nechápající číslovku tři je vzácný závan starých časů
Dota 2 Novinka Gabe Newell nechápající číslovku tři je vzácný závan starých časů

Gabe Newell nechápající číslovku tři je vzácný závan starých časů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8
Platformy Windows PC Linux Linux Apple Mac

Mega-Kills Announcer pro Dotu 2 v podání šéfa Valve je překvapivě povedený nápad.

Reklama

Když studio Valve jednou za uherský rok projeví nějakou aktivitu, obvykle se snaží dělat dojem, že je stále tím milým, přátelským vývojářem od vedle. Snad všichni fanoušci ale cítí, že situace se v posledních letech drasticky změnila. Nezřídka se zdá, že tvorba co nejlepších her a uspokojení fanoušků jsou až na posledním místě seznamu priorit , zatímco na prvním jsou jen Steam, experimentální pokusy a hry, které po letech vývoje nikdy nespatří světlo světa. Zlí jazykové pak tvrdí, že kdysi oblíbený a svatořečený šéf Valve Gabe Newell místo řízení společnosti sedí ve své kanceláři, hraje Dotu 2 a oprašuje svou sbírku nožů. Právě v souvislosti s Dotou 2 jsme se ale dočkali něčeho, co přeci jen připomíná to staré dobré Valve, které přestalo existovat někdy kolem roku 2013.

Všichni, kteří si koupili nebo koupí letošní Battle Pass Doty 2, dostanou mimo jiné speciální Mega-Kills Announcer Pack, jemuž propůjčil hlas sám Gabe Newell. A výsledek je přesně tak pošahaný, jak by se asi dalo čekat. Gabe se neustále představuje, děkuje za zahrání a nabádá k napsání e-mailu, stejně jako ve stylu komentáře tvůrců dostupného třeba v Team Fortress 2 a jiných klasických titulech od Valve. Nechybí ani zmínky o letním výprodeji Steamu nebo tvrzení "tyhle věci potřebují čas", kterými byla kdysi dávno omlouvána neaktivita v případě série Half-Life.

Dost možná nejúžasnější je neschopnost pochopit, natož říct číslo tři. Připravte se tedy na to, že jestli někdy zamrzne peklo a přeci jen se dočkáme dalšího Half-Life (jakože nedočkáme), asi se bude jmenovat Half-Life: Více než dva, ale méně než čtyři. To nejdůležitější a nejlepší shrnuje video z nahrávání Announcer Packu, při němž má Gabe Newell při řešení číslovky tři dokonale zmatený a nechápavý výraz ve tváři a navíc se ptá, jaká je jeho motivace, aby se něčím takovým vůbec zabýval. Všimnout si můžete také sošky Gordona Freemana na nahrávacím stole, protože Valve nejde pro provokaci svých nejvytrvalejších fanoušků nikdy moc daleko.

Tohle všechno je samozřejmě jen dalším pokračováním dnes už vysloveně tradičního vtipu spočívajícího v tom, že ve Valve neznají číslo tři, protože nikdy nevydali a nejspíš ani nikdy nevydají třetí díl některé ze svých sérií. Ať už jde o Half-Life 3 (údajně nedokončené z asi milionu různých a navzájem si odporujících důvodů) nebo Left 4 Dead 3 (údajně nedokončené kvůli neshodám ohledně volby enginu). Už dlouho se nestalo, aby tento vtip podpořil někdo z Valve, natož aby si z něj otevřeně dělal legraci, a celkové pojetí opravdu připomíná něco, co by mohlo vzniknout v éře největší plodnosti studia. Být takových pokusů a akcí víc, třeba by se podařilo zamaskovat nebo dokonce zvrátit skutečnost, že ta éra je už dávno pryč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama