Gabe Newell slibuje, že Valve bude opět pracovat na hrách
Novinka Gabe Newell slibuje, že Valve bude opět pracovat na hrách

Gabe Newell slibuje, že Valve bude opět pracovat na hrách

Martin Cvrček

Martin Cvrček

36

Karetní Artifact je první z několika her, které od Valve vyjdou.

Reklama

Americká společnost Valve vytvořila hry jako Half-Life, Counter-Strike, Portal, Day of Defeat, Team Fortress, Left 4 Dead nebo Dota 2. V posledních letech jsme ale od firmy neviděli žádný velký titul, místo toho se Valve soustředí na aktualizace několika svých multiplayerových titulů, na experimenty s hardwarem a virtuální realitou a hlavně na digitální platformu Steam. Ta se za necelých 15 let stala největším a nejvýznamnějším místem pro prodej digitálních her pro počítače. Spoluzakladatel Valve ale slibuje změny. Společnost bude opět pracovat na hrách.

„Artifact je první z několika her, které od nás vyjdou,“ nechal se slyšet Gabe Newell při prezentaci karetní hry Artifact ze světa Doty 2, jak informuje například server PC Gamer. Valve podle všeho hodlá hry vytvářet i vydávat, přičemž Gabe Newell by se rád inspiroval společnostmi typu Nintenda, které vyvíjí software společně s hardwarem, díky čemuž může dojít na zcela nové nápady spojené s hratelností a herními prvky.

Otázkou je, jaké hry Valve chystá. Kromě Artefactu mají být v plánu ještě tři VR tituly, ale všichni samozřejmě chtějí nový Half-Life. Michal "Miky" Burian, který napsal původní verzi této novinky, si nemyslí, bychom se ho v dohledné době dočkali. Valve by to podle něj s novým HL nemělo vůbec jednoduché, očekávání fanoušků jsou obrovská a Newell se svým týmem nechce hráče zklamat.

Já osobně se spíše obávám toho, že i když se někdy na Half-Life 3 stoprocentně pracovalo, momentálně ve Valve nezbyl nikdo, kdo by chtěl ještě na dalším Half-Life pracovat. Řada důležitých zaměstnanců totiž v předešlých letech studio opustila. Mnohem pravděpodobnější je tak Left 4 Dead 3, na němž se také s jistotou v minulosti pracovalo a na nějž se dá mnohem lépe naroubovat jakýkoliv obchodní model, s nímž může Valve v souvislosti se Steamem přijít.

Naučí se Valve číslovku tři? Half-Life 3, Left 4 Dead 3, Portal 3, Dota 3.... Uvidíme. Pokud jde ale o vyhlídku na třetí díly, momentálně je opravdu nejpravděpodobnější Left 4 Dead 3, v jiném, lepším vesmíru bychom se možná dočkali i toho Half-Life 3, se sequely ostatních sérií od Valve je však v tuto chvíli lepší nepočítat. V úvahu připadají spíše zcela nové značky a pokusy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama