Galerie a stručné dojmy z PC verze Days Gone
Preview Days Gone Článek Galerie a stručné dojmy z PC verze Days Gone

Galerie a stručné dojmy z PC verze Days Gone

Martin Zavřel

Martin Zavřel

47
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Podívat se můžete také na půlhodinové 4K video z hraní.

Reklama

Days Gone, druhá velká konverze původně PlayStation exkluzivní first-party hry (po Horizon: Zero Dawn), dorazí na PC již toto úterý, 18. května. Hra v roce 2019 schytala docela silnou kritiku především za technický stav (především problémy se streamováním dat) a také za zdánlivě klišé příběh o zombie apokalypse. Pak se ale dočkala opravných patchů a hráči, kteří se v příběhu dostali dál než někteří "uspěchaní" recenzenti s překvapením zjistili, že se příběh po relativně tradičním úvodu výrazně zlepší. Ve výsledku si mnoho z nich hru opravdu zamilovalo, o čemž svědčí i nedávná petice za vznik druhého dílu.

Galerie a stručné dojmy z PC verze Days Gone

PC verzi Days Gone jsem rozehrál včera v noci a byl jsem příjemně překvapen, jak moc vyšší rozlišení a plynulost hře sluší. Její vysoce detailní modely postav (obzvláště Deacon) mi silně připomínají The Last of Us a parádně vyniknout v záplavě příběhových filmečků, které fascinují kromě jiného také naprosto parádní mimikou. Podobně jako The Last of Us je hra také velmi brutální, přičemž lidé si zde často dělají navzájem stejně kruté věci, jako nemrtví. Příběh si užijete kromě jiného díky přítomnosti českých titulků (a samozřejmě také českých menu). Na rozdíl od TLOU je Days Gone hra s otevřeným světem, takže si můžete docela svobodně užívat toulání jehličnatými lesy Oregonu (připomínajícími třeba Jeseníky) a projížďky na vaší vylepšované i zkrášlované motorce. Herní doba hlavního příběhu nabízí 40 hodin pro spěchající a 60 hodin pro vychutnávající hráče.

Díky češtině si užijete výpravný (40 - 60 hodin) příběh a díky otevřenému světu motorkářské toulání horskými lesy (zamořenými zombiemi).

PC verze bohužel zatím nepodporuje DLSS (tvůrci ale naznačili, že by se to mohlo v budoucnu změnit) a nevyužívá ani ray tracing (detailní grafika prostředí včetně dynamických světel a stínů ale vypadá velmi dobře i bez toho), nabízí nicméně FOV slider a foto mód se "super-detailními texturami". Na mém stroji (i7-9700F, 16GB DDR4, RTX 2070 Super) hra při nastavení nejvyšších možných detailů běží ve 4K zhruba na 50fps, což je citelný skok proti původní PS4 konzolové verzi (hra se nicméně na PS5 dočkala upgradu, kde dosahuje na 4K/60fps).

Days Gone pro PC vychází v úterý 18. května, na Steamu stojí 1299 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama