Game Expo 2011 část druhá
Blogy čtenářů Článek Game Expo 2011 část druhá

Game Expo 2011 část druhá

Playman ...

Playman ...

Tuto herní akci samozřejmě mnozí z Vás již znají, aby taky ne, když to hlavní, co celou akci provází jsou hry. Hry všeho druhu,žánru i platformy. Hry…

Reklama

Tuto herní akci samozřejmě mnozí z Vás již znají, aby taky ne, když to hlavní, co celou akci provází jsou hry. Hry všeho druhu,žánru i platformy. Hry stolové, karetní, slovní, a samozřejmě co nás hlavně zajímá, to jsou hry konzolové a pro naše žrouty výkonu, různé přímotopy, ano jsou to samozřejmě počítače, tedy počítačové hry.

 

Po lehce zamotaném úvodu se pokusím celou akci přiblížit blíže pro všechny, kteří vidí slovo GAME EXPO poprvé a o celé akci nemají takzvaně ani páru.

 

Game Expo je nečekaně herní výstava, na což samozřejmě navazují herní vývojáři všeho druhu. Pokud by jste ale čekali pouze hry, šeredně by jste se spletli. Na Game Expu byl přítomen i festival mangy a anime, různé fantasy atd... Byly zde různé křty nových knih, zmíním například známého polského autora fantasy knih Andrzeje Sapkowského, který se na celou akci měl dostavit, avšak kvůli rodinným problémům akci odřekl, což mne osobně zamrzelo na celém Game Expu asi nejvíce. (kdo si vzpoměl na známou ságu o Geraltovi z Rivie, ZAKLÍNAČ, má u mě plusový bodík)

 

<object width="590" height="450"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mofg9KVUlhE?fs=1&amp;hl=cs_CZ&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mofg9KVUlhE?fs=1&amp;hl=cs_CZ&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="590" height="450"></embed></object>

 

 

 

Akce se tento rok ke všeobecné spokojenosti prodloužila, probíhala nyní od pátku do neděle. Takže avizované 3 dny měla skutečně celý čas co nabídnout!

Bratislavský odborový dům Istropolis, to je to místo, kde se celá akce odehrávala. Istropolis se nachází na Trnavském mýtě ve třetím městském obvodu, v městské části Bratislava-Nové Mesto. (cca 3 zastávky tram z hl. vlakového nádraží)

 

 

 

PŘEDNÁŠKY

Co by to bylo za herní akci bez kvalitních přednášek z řad vývojářů, výrobců hardwaru i hráčů samotných?

 

Pro vytvoření kvalitní přednášky platí jednoduchá pravidla, což přednášející věděli. Na přednáškách panovala uvolněná atmosféra plná humoru.

 

Jaký citát platit pro všechny prezentované přednášky na Game Epu 2011?

Herbert Gardner: "Jakmile se vám podaří lidi rozesmát, už vám naslouchají a můžete jim říct téměř cokoli."

Jaké že to přednášky zde vlastně byly k vidění?

Od Intelu počínaje (přednáška k Sandy Bridge, nástin výroby procesorů a různé další zajímavé info+soutěž o hodnotné ceny za dotazy), až po herní společnosti (typu 2K Czech, EA,, Cauldron, IDEA GAMES)

A samozřejmě mnohé další přednášky týkající se takových témat jako jsou filmy a hry, klišé ve hrách, progaming, vývoj hry, AI v hrách, zločin hry a právo, a byly tam i lechtivá témata, které by mnozí na herních akcích asi nečekali: Bondage 18+only...

Tomoe měla přednášku Nástrahy Japonskej kultúry, u které se fanoušci nejednou zasmáli

 

Pokud se ptáte proč jet na podobnou akci jakou GAME EXPO je, pak hlavním důvodem budou určitě přednášky. Vynechám teď ostatní důvody, jako je asociace hráčů, hraní horkých herních novinek (které zatím ani nespatřili světlo obchodů) parádní atmosféra, anime, kino...

Myslím že důvodů proč tuhle akci navštívit je opravdu spousta, netřeba tedy zmiňovat vše.

 

 

NĚKTERÉ PŘEDNÁŠKY BYLY NARVANÉ K PRASKNUTÍ Takže pokud jste na ně nepřišli dříve, měli jste prostě smůlu. Holt nejsou přednáškové místnosti nafukovací. Toto bych označil jako jediné mínus celé akce.

 

Většinou však zde byly informace z dostupných zdrojů, nicméně zde byly i perly z "insiderských zdrojů" , které by jinak divák absolutně nikde jinde nemohl jakkoliv zjistit (byla možnost podívat se, jak asi vývojáři pracují, někteří se podělili o velice zajímavé info ze samotného vývoje. Jiní si i postěžovali nad dlouhým schvalovacím procesem, kdy musí podle zadání něco vypracovat, což následně posílají ke schválení na druhý konec světa ke spřízněným pobočkám firmy a následně probíhá případné předělávání) A hlavně i názory samotných přednášejících byly bez jakývkoliv zbytečných oficiálních caviků a prupovíídek prezentovány veskrze "bez obalu" a "lidsky-fanouškovským" stylem, jinak by je prý nikdo neposlouchal. Tato přátelská atmosféra se mi velice líbila.

 

 

Pokud nejste naklonovaní, nemáte šanci všechny přednášky stihnout.

Mimo těch herních, které jsem zmínil a které jsem skoro všechny i navštívil, zde byly přítomny i různé jiné, za zmínku stojí například křest nového Zaklínače, kde se měl objevit i sám Andrzej ale bohužel se prý nemohl dostavit díky rodinným problémům. Inu co naplat, dočkali jsme se alespoň několika historek z Andrzejových předchozích návštěv...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANIMESHOW

 

 

Na akci byla k vidění i ANIME SHOW,manga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krátké shrnutí přednášek

Sebastian Chum.

Tento člověk zde měl rovnou několik přednášek v rámci společnosti Electronic Arts (EA). Ač trochu roztržitý, přednášky zvládal vcelku dobře, až na jednu situaci popsanou v minulém článku.

I. OHLÉDNUTÍ

Dělat z lidí blbce, zvláště pak hráče akčních her, tak to je skutečně silná káva. Ještě když vezmeme v potaz fakt, že pro ty samé hráče chystal tentýž den přednášku. Poté bude vykládat jak The Sims nemá rád. Úsměvné.

 

THE SIMS MÁNIE

(netušil jsem kolik má celá serie her THE SIMS dílů, vsadím se že to zde nikdo nebude vědět přesně)

 

II. OHLÉDNUTÍ Cauldron

Zde jsme se měli možnost dozvědět jak probíhal vývoj hry, jak hra vypadala v jednotlivých fázích, vtipné historky a nastínění, čím se tvůrci hry inspirovali při tvorbě hry a jaké funkce chtěli přidat.

 

ispiration of developers

Inspirovali se skutečnou přírodou a skutečným životem v divočině. Marián Ferko (vývojář a spoluzakladatel firmy) pouštěl videa ze skutečného lovu v divočině, dále ukazoval nejrůznější videa ze hry a fotky přírodních sceneriich, u kterých se nechali inspirovat při vývoji hry.

 

Celou prezentaci vedl spoluzakladatel a vývojář v jedné osobě, Marián Ferko.

 

 

Bylo zde řečeno, co všechno se muselo udělat při vývoji zbraně k této hře. Vývojáři si tyto zbraně sami navrhli a vybrali.

 

Musím říct že je to skutečný rozdíl, držet reálnou pušku v ruce, místo například pouhého gamepadu, je díky tomu zážitek z hraní na nesrovnatelně větší úrovni, čehož si byli vývojáři vědomi.

 

 

 

 

III. OHLÉDNUTÍ IDEA GAMES

Nejlépe zvládnutá akce. Zde jsem nebyl od začátku takže nemohu hodnotit ale celkově mi tato přednáška přišla jako vůbec nejlepší z celého gameexpa.

 

Bylo zde předvedeno spoustu věcí, od natáčení zvuků za pomocí armády, až po nejrůznější tvorbu... Motion capture zde bylo shrnuto dokonale, vývojáři mají i vlastní barák-studio, kde vše točí a snímají svojí speciální technologií. Toto studio zapůjčují i jiným společnostem...

 

 

Tvůrci ArmA chystají nový simulátor - Take On Helicopters. (škoda že to neohlásili dříve, mohl být zajímavý dotaz)

 

IV. Ohlédnutí

2k Czech

Pro tuto společnost mám averzi po vydání Mafie 2. Proto se raději nevyjadřuji, jo a byl tam Kolář.

 

Dojmy z gameexpa jsou také zde, a s něčím snad přijde i magazín o hrách INDIAN.

Forest Gump: "Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš."

Ochudit se o tak vzácnou herní akci by byla jistě veliká škoda. GAME EXPO patří neoddiskutovatelně mezi slovensko-tuzemskou herní špičku. Nemá obdobu. Samozřejmě Electronic Entertaiment Expo (E3) je trochu jiná liga, dovolte mi tedy tento článek uzavřít pomyslnou tečkou a přáním: Ať se všichni na akci GAME EXPO opět sejdeme, ještě ve větším počtu než bylo číslo 7872 návštěvníků, kteří byli přítomni v tomto ročníku GAME EXPA 2011. Na shledanou a děkuji Vám !

GAME EXPO patří neoddiskutovatelně mezi slovensko-tuzemskou herní špičku. Nemá obdobu.

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama