Game Pass má 34 milionů předplatitelů
Novinka Game Pass má 34 milionů předplatitelů

Game Pass má 34 milionů předplatitelů

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Roste pomaleji, než by si Microsoft představoval.

Reklama

Microsoft po více než dvou letech prozradil aktuální počet předplatitelů služby Game Pass. V podcastu o budoucnosti Xboxu jsme se dozvěděli, že nabídky využívá 34 milionů hráčů. Číslo přitom zahrnuje také novou nejnižší úroveň Game Pass Core, která nahradila Xbox Live Gold.

Poslední oficiální číslo bylo dosud z ledna 2022, kdy prezentoval Microsoft 25 milionů uživatelů. Jde tak o nárůst ve výši 36 % za dva roky. Je zřejmé, že si Microsoft představuje vyšší hodnoty, potvrzují to i starší finanční zprávy. Pro fiskální rok 2022 si společnost stanovila za cíl růst tržeb z Game Passu o 73 %, ale dosáhla pouhých 28 %. Na cílovou částku se Game Pass nevyšplhal ani rok předtím.

Game Pass roste na PC, kde zaznamenal za loňský rok nárůst počtu uživatelů o asi 160 %. Naopak stagnuje na konzolích, což koresponduje se stagnací prodejů hardwaru.

„Naším cílem není, aby se každý stal předplatitelem Game Passu. Mnohokrát jsem řekl, že příjmy z předplatného představují možná 10 až 15 procent našich příjmů z obsahu a služeb. Game Pass je pro nás momentálně dobrý byznys, ale v žádném případě nemáme plán, který by říkal: Ok, každý si musí předplatit Game Pass,“ vysvětluje Phil Spencer pro The Verge. Nutno dodat, že v roce 2021 dělala jenom konzolová verze předplatného 18 % tržeb Xboxu.

Pomalejší růst Game Passu v posledních zhruba čtyřech letech ovšem nemusí znamenat dlouhodobou stagnaci. Game Pass může posílit aktualizace o hry Activisionu a Blizzardu, případně plánovaná expanze ekosystému na mobily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama