"Game Pass od Sony" už je prý hodně blízko
Novinka "Game Pass od Sony" už je prý hodně blízko

"Game Pass od Sony" už je prý hodně blízko

Jan Urbančík

Jan Urbančík

22
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Projekt Spartacus má nabídnout starší tituly i trial verze novinek.

Reklama

O konkurenci Game Passu ze strany Sony se spekuluje už opravdu dlouho. První zpráva o realizaci takového projektu však přišla až v prosinci loňského roku, a to od novináře Jasona Schreiera. Ten se odvolával na své zdroje blízké Sony a tvrdil, že projekt nese kódové označení Spartacus a půjde v podstatě o spojení služeb PS+ a PS Now, kterého bychom se měli dočkat na jaře. Včera na něj navázal novinář Jeff Grubb, který spoustu nových informací prozradil ve svém podcastu Grubbsnax, o čemž následně informoval magazín VGC.

Podle jeho zdrojů má být spuštění služby už hodně blízko a dokonce tvrdí, že "něco se nejspíš stane už na konci tohoto měsíce". Nemusí však jít o oznámení, podle Grubba možná půjde jen o jakýsi interní milník. Dále tvrdí, že Spartacus má být rozdělen do tří úrovní, což naznačoval už Jason Schreier, Grubb ale doplňuje další informace. Úrovně mají nést názvy "essential", "extra" a "premium", přičemž mají být naceněny na 10, 13, respektive 16 dolarů za měsíc. Připomenu, že klasický Game Pass od Microsoftu stojí 10 dolarů a Game Pass Ultimate 15 dolarů měsíčně.

Jaký ale bude obsah? Nejnižší úroveň má zůstat v podstatě klasickým PS+, jak ho známe dnes, jen dojde ke změně názvu. I nadále budou předplatitelé dostávat měsíční hry zdarma a budou mít zajištěn přístup k multiplayeru, úložišti v cloudu či speciálním slevám.

Předplatné "extra" má kromě toho nabídnout také všechny tituly z katalogu PS Now, které si lze stáhnout. Nedostanete však přístup ke streamovací službě jako takové.

Ta se vám odemkne až v nejvyšší úrovni, která má kromě již zmíněných výhod obsahovat také "klasické hry" (ačkoli ani sám Grubb neví, co přesně to bude znamenat) a trial verze všech nových her od PlayStation Studios. Půjde zřejmě o něco podobného, jako má například předplatné EA Play, kde si můžete všechny novinky vyzkoušet až na 10 hodin, poté si je ale musíte zakoupit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama