Game Pass prochází zajímavou změnou
Novinka Game Pass prochází zajímavou změnou

Game Pass prochází zajímavou změnou

Denis Růžička

Denis Růžička

19
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Microsoft naznačuje svoji vizi pro budoucnost hraní.

Reklama

Microsoft poměrně tiše bez jakýchkoli fanfár provádí několik změn, které se týkají předplatného Xbox Live Gold a Xbox Game Pass, a které lehce naznačily, kam se bude ubírat budoucnost této gigantické společnosti.

Americká společnost Microsoft se chystá na přejmenování svého předplatného Xbox Game Pass. Nově se bude označovat pouze jako Game Pass, čímž se společnost chce distancovat od přímého spojení se značkou Xbox, protože předplatné můžete mít i na PC, takže název v současné podobě je příliš zavádějící. Zároveň je možné, že se Game Pass rozšíří i na další platformy. Teoreticky by mohl dojít na mobilní zařízení a Nintendo Switch, kde bychom si dostupné hry mohli zahrát zapomocí blížící se streamovací služby xCloud, která by zajistila kvalitní herní zážitek.

Službu pro Xbox a PC pak Microsoft odlišil dvěma odlišnými Twitter účty s novými logy.

Nedávno také společnost odstranila na svých oficiálních stránkách předplacené karty Xbox Live po dobu 12 měsíců. Ačkoli se může zdát, že jde jen o malé změny, možná právě těmito kroky chce Microsoft naznačit svoji vizi pro budoucnost hraní. Xbox Live Gold možná bude brzy vyřazen úplně a hraní multiplayerových titulů na Xboxu by mohlo být zadarmo. Lehce tomu nasvědčuje i oznámení a potvrzení bezplatného multiplayeru v nadcházejícím Halo Infinite.

Jediným předplatným by tak zůstal Game Pass za 9,99$ měsíčně, který v současné době zahrnuje celou plejádu starších, ale i novějších titulů pro PC i Xbox One. Nesmíme ale opomenout službu Game Pass Ultimate za 14,99$ měsíčně, která bude, včetně veškerých her, co Game Pass, nově zahrnovat xCloud.

Závěrem jistě stojí za zmínku, že ačkoli se prodeje konzolí Xboxu propadly o celých 31%, fiskální rok (1. červenec 2019 - 30. června 2020) byl pro herní divizi společnosti Microsoft z hlediska výnosů nejlepším rokem. Celkový příjem z her činil 11,58 miliard amerických dolarů, meziroční nárust byl o 2%.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama