Game Pass utržil skoro miliardu dolarů za čtvrtletí
Novinka Game Pass utržil skoro miliardu dolarů za čtvrtletí

Game Pass utržil skoro miliardu dolarů za čtvrtletí

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Microsoft naopak ztrácí v prodejích her i hardwaru.

Reklama

Game Pass je pro Microsoft stále důležitější. Zatímco z prodeje her utržila ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2023 (od ledna do konce března) společnost o 4 % méně než před rokem a u hardwaru čísla klesla dokonce o 30 %, Game Pass měl podle slov ředitele Microsoftu Satyy Nadelly utržit bezmála jednu miliardu dolarů. Pro srovnání v roce 2021 vynesl Game Pass za celý rok ani ne 3 miliardy.

I díky Game Passu tak vzrostly meziročně tržby z kategorie obsah a služby o 3 %. Nadella dodává, že Microsoft zaznamenal rekord v počtu aktivních uživatelů a zařízení za měsíc v herním ekosystému. „Rychle plníme naši ambici být první volbou pro lidi, kteří chtějí hrát skvělé hry kdykoli, kdekoli a jakkoli,“ říká.

Microsoft zveřejňuje čísla své předplatitelské služby spíše sporadicky, ale víme, že počet uživatelů v současnosti přesahuje 25 milionů. Na PC rostl na podzim Game Pass meziročně o skoro 160 %. V roce 2021 držela pouze konzolová verze služby podíl 18 % z tržeb Xboxu. Dá se usuzovat, že s klesajícími výnosy především z hardwaru bude nyní podíl ještě vyšší.

Nedávno rozšířil Microsoft nabídku PC verze Game Passu o čtyři desítky zemí. Mezi nimi nechyběly státy jako Egypt, Paraguay nebo značná část východní a jižní Evropy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama