Game Preview program bude k dispozici i pro Windows 10
Novinka Game Preview program bude k dispozici i pro Windows 10

Game Preview program bude k dispozici i pro Windows 10

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

První hrou, kterou si v něm budete moci pořídit, je Everspace. Microsoft navíc na Gamescomu oznámil dva nové bundly Xboxu One S a Fify 17.

Reklama

Znáte Early Access program na Steamu? Nepochybně ano. Jednoho dne si Microsoft řekl, že by něco takového mohl zkusit i na Xboxu One. A tak vznikl program Xbox Game Preview, který umožňuje totéž, co Early Access - zakoupit a hrát nedokončené hry a případně poskytnout zpětnou vazvu.

Podobnou iniciativu najdete třeba i v online obchodě GOG.com a nyní se kruh tak trochu uzavírá, protože Game Preview program bude k dispozici i pro operační systém Windows 10. Sice pod jiným názvem, konkrétně Windows 10 Preview, ale podstata očividně zůstane stejná. Microsoft tuto novinku oznámil na letošním Gamescomu a upozornil na ní třeba PC Gamer.

Přirozeně se dá očekávat, že vše bude výsadou Windows Storu. Prvním titulem, který si touto nově oznámenou cestou můžete pořídit, je každopádně vesmírná roguelike hra Everspace, která bude k dispozici i v Early Access na Steamu, a to od 14. září. Datum startu Windows 10 Preview programu však odhaleno nebylo.

Microsoft na Gamescomu oznámil ještě jednu věc. Od 22. září budou v Evropě k dostání dva nové bundly Xboxu One S a Fify 17. Jeden nabídne konzoli s pevným diskem s kapacitou 500 GB, druhý obsahuje 1 TB disk. Součástí bundlů je také měsíc služby EA Access. Cenovky pro český trh zatím neznáme, ceny pro zahraničí jsou ale očividně docela příznivé. O tomto oznámení pro změnu informoval britský Eurogamer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama