GameEXPO 2011 bezprostřední dojmy
Blogy čtenářů Recenze GameEXPO 2011 bezprostřední dojmy

GameEXPO 2011 bezprostřední dojmy

Playman ...

Playman ...

"Rychlovka po akci"

Reklama

"Rychlovka po akci"

Na začátek by se slušelo říct - tohle není "seriózní článek" a ani nemá takové ambice, tak ho tak prosím vás ani tak neberte. Je to "jen" takový rychlý feedback/recenze. Vzniká to z prostého důvodu a sice mám prostěpotřebu napsat jenom rychle jaké asi to GameEXPO 2011 bylo, prostě takové ty první dojmy a i přesto, že bych vám to napsal rád všechno rovnou celé, nemohu, nemoď jsem teď přijel a i přesto že jsem školou povinný, jsem takový blázen, že se snažím něco v rychlosti napsat, což mnohdy nemusí dopadnout úplně nejlépe, právě proto zbytek (snad) doplním, možná i do dalších článků, jejichž budoucí existence je (v tento okamžik) jeden velký otazník :-)

 

Doplním pouze drobné detaily:

-Přespání mohlo probíhat buď v hotelu(za předpokladu že jste měli nějákých cca30 eur/noc, druhý hotel byl obsazený a schánět narychlo nějáký jakýs takýs hostel, to by se chtělo asi jenom pouze lidem, kteří mají hodně bujnou povahu :-)

anebo jste mohli přespat v nedaleké škole, kde mají překvapivě xD i tělocvičnu, která stála na celý pobyt nějáká 4 eura. Všechno by bylo dobré, byly by jste ready a plní elánu a energie ale jedině za předpokladu, že by jste si vzali spacák, což jsem samozřejmě velmi racionálně nevzal, hlavně že jsem vzal za to notebook, který jsem za celý pobyt ani jednou nevytáhnul xD. Což nevím jestli je smůla anebo čistá slušně řečeno hloupost, (nadávky které jsem na sebe použil by sem nebyly zrovna vhodnými berličkami přednesu)  mohl jsem mít postřehy z akcí již napsané ale nemám, takže co naplat, schrnu pouze jaké byly a časem je rozvedu třeba zvlášť v samostatných článcích...

 

 

Takže byly tam lidi z 2K Czech, Electronic Arts... Marián Ferko, spoluzakladatel Cauldronu,  vývojář her Cabela's (anebo spíše značka Cabela's je velkým obchodním řetězcem, který je zaměřen primárně na lovecké věci ale seženete zde de facto skoro vše a je to v USA prostě pojem pro vše lovecké a právě proto má hra toto jméno v názvu) (grafiku bych já osobně ještě vylepšil ale to by musel být PC only titul)

 

kteréžto hry já jako zarytý PCčkář jsem samozřejmě neznal, což je určitě veliká škoda protože ty hry jsou opravdu zábavné, což je jeden poznatek a druhý, už né tak podstatný a sice že jsem naprosté konzolové dřevo.. A samozřejmě tam byly i mnozí další vývojáři, herní publicisté, redaktoři různých časopisů levelů? xD atd. atd. prostě opravdový nával lidí všech ladů a tvarů...

 

Jaká že přednáška na mě zapůsobila nejvíce?

Ani ve snu by mě nenapadlo, že na mě může zapůsobit přednáška z hry jako je ArmA ale je to už tak... Byla to nejlépe zvládnutá přednáška celé akce. Nechám si to na další avizovaný článek.

 

Prostě a jednoduše bylo toho opravdu hodně, hodně moc a hlavně to bylo jedním slovem prostě perfektní (píšu si nepoužívat tak často prostě) ale neodpustím si jedno bezvýznamné šťouchnutí. Bezvýznamné je asi proto, že po dnešním článku mi asi i ten zbytek čtenářů které jsem měl odpadne a zadruhé mám zásadu, že v tomhle konkrétním místě nebudu jmenovat ani člověka ani společnost, za kterou tam byl, protože měl srdce na pravém místě. Někteří pokud chtějí dělat přednášky, musí samozřejmě vědět něco z psychologie a sledovat nějáké trendy - jak by se asi mělo přednášet, aby to ty lidi bavilo a nějákým způsobem ty informace se zájmem a zábavnou formou vstřebali.

 

Abych se nedostal někam, kam jsem se dostat nechtěl, to pomyslné šťouchnutí mělo být prostě proto, že říkat na jedné přednášce jací jsou akční hráči tupci, byť je to pochopitelné z pohledu hráče přednášející hry a potom ten samý den dělat přednášku pro hráče akční hry, do které ještě před několika hodinami ryl a nadával na ní a potom ji vynášel do nebes?!

Inu, i takový přístup může být přednášejícího, který byl ale jinak výborný a svojí práci dělal velice dobře. Práce a svědomí můžou být pro někoho naprosto odlišné pojmy, nicméně berme v úvahu také to, že člověk který vypil dekádu Red Bullů je sám malý zázrak. (po každé přednášce měl každý přednášející nárok na jeden Red Bull; bylo by dobré aby přednášející dostávali alespoň něco ale hlavně podle osobních preferencích každého přednášejícího, což by snad být mohlo a nebylo by to ani tak složité na organizaci, při určitém naplánování)

Nakonec ale i tato přednáška se mi líbila a jsem rád, že to přednášel právě dotyčný, protože to je viditelně člověk na tom pravém místě a to prosím opravdu čistě, bez jakékoliv známky ironie říkám! (Ikdyž by se to mohlo zdát lehce komické po výše vyřčenému, ten paradox tam byl a proto jsem se to snažil napsat tak, jak to bylo a ten paradox byl jasně pochopitelný.)

 

 

/jen tak mimochodem, pokud by to někoho zajímalo, mají tam české pivo Staropramen (což je výborné protože ostatní tamní piva v okolních podnicích nehodnotím zrovna kladně), vaří tam vcelku dobře až na jeden jediný steak, který by byl sice v zásadě v pořádku ale za ty peníze neodpovídal, což jsem jim ani nestihl říct/

 

Byly to nabité 3 dny, které jsem si sice neužil tak, jak bych chtěl ale to byla čistě má osobní chyba a čistý nezvyk z tak velkého počtu lidí na jednom místě. Osobní výhra by ale přece jenom byla, viděl jsem konečně naživo ty lidi, které jsem tak dlouho vidět chtěl a třeba zase někdy se mi podaří v lepším rozpoložení na akci vydat, podotýkám že v tomto konkrétním případě jsem neměl žádné plánování a na akci se vydal prakticky ihned a podle toho to taky vypadalo...

 

Už se nehodí abych cokoliv psal, koukám na hodinky a zjišťuji, že tento článěk vůbec není rychlý a ani článkem bych to nenazýval, takže až zítra uvidíte na ulici rozpláclou placku, bude to pravděpodobně ten bloger, který právě dopsal tento GameEXPO 2011 feedback a nešel spát aby nezmeškal vyučování. Takže vám přeji Dobré ráno! případně pokud jste již dávno vstali Dobrý den!

GameEXPO 2011 bezprostřední dojmy

Verdikt

GameEXPO doporučuju všem, člověk alespoň zjistí svoje možnosti a získá, což je hlavní, nějákou sebereflexy či sebekritiku... Pokud chcete vědět více, nečtěte prosím pouze tuto kolonku verdiktu ale i celý článek, pokud to totiž uděláte, bude to pro mě pochvala že celá práce (byť velmi amatérská, na které se podepsala i únava) nebyla marná.... Bylo to maso hlavně v momentech, kdy vám vlak chytne hodinové zpoždění a vy potom následně nastoupíte do naprosto narvaného vlaku a nemáte si ani kam sednout, což jsou podotýkám naprosto čerstvé dojmy, záleží samozřejmě na okolnostech, nicméně říkám vlak už nikdy pro mě ne a vždy hezky s předstihem je samozřejmě lepší zarezervovat vhodnou formu dopravi - za mě říkám jedině Student Agency mi davá smysl, což je trochu poznámka pod čarou a off topic, který je ale podstatný. Doprava by se zanedbávat neměla.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Prostě super! Výborní lidé a hlavně přednášky a celková atmosféra byla prostě super.
je zajímavé zase o malinko více poznat Bratislavu
Délka akce by se určitě mohla prodloužit, potenciál se po těch 3 dnech ještě příjemně navíšil a myslím, že kdyby se celá akce prodloužila, bylo by to jen ku prospěchu samotného GameEXPA!
PŘEDNÁŠKY
SOUTĚŽE
KINO
Několik přednášek a zajímavých věcí mi uniklo, program se mohl překrývat s vašimi oblíbenými témami ...
Mohlo by být vícero her na hraní ale věřím, že se portfolio her i studií bude zvětšovat !!!
Přál bych si , aby se akce někdy konala taky v Praze, nějáký podobný prostor jako Istropolis jisto jistě našel!
program za 1,50 € Are you serious?! Na obálce se píše že by měl být zdarma, což sice je ale pouze jeden jediný výtisk! UDĚLEJTE VELKOU TABULY S PROGRAMEM!!!!!!!!!!
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama