Gameplay trailer RAGE 2 ukazuje zběsilé střílení, závodění i schopnosti
RAGE 2 Novinka Gameplay trailer RAGE 2 ukazuje zběsilé střílení, závodění i schopnosti

Gameplay trailer RAGE 2 ukazuje zběsilé střílení, závodění i schopnosti

Martin Cvrček

Martin Cvrček

52
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Sestřih záběrů z postapokalyptické střílečky v otevřeném světě, která vyjde příští rok na jaře.

Reklama

Po včerejším oznámení přichází Bethesda se slibovaným gameplay trailerem RAGE 2. Postapokalyptická střílečka zasazená do otevřeného světa, na které pracují Avalanche Studios (Mad Max, Just Cause) ve spolupráci s id Software (Doom, Quake, Wolfenstein 3D), je nám prezentována ve dvouminutovém traileru. Ten nabízí sestřih záběrů z hraní, které dokazují, že RAGE 2 bude pořádně šílenou akcí a bojem o život.

V RAGE 2 se dostaneme do dystopického světa bez základů společnosti, práva a pořádku. Můžeme jít kamkoliv, zastřelit cokoliv a odpálit cokoliv. Vše se odehrává v roce 2185. Hrát budeme za Walkera, posledního strážce (Rangera) pustiny zvané Vineland, který se musí popasovat s nehostinným světem, do něhož se narodil. V roli Walkera musíte využívat širokou nabídku zbraní, vozidel a zvláštních schopností, abyste zničili technologicky pokročilou frakci Authority, kterou můžete znát už z prvního dílu.

V RAGE 2 se mísí pojetí stříleček z pohledu první osoby charakteristické pro id Software s otevřeným světem, který umí švédské studio Avalanche. Kromě zbraní budeme bojovat i s vozidly a navštívíme bažiny či džungle, v nichž se to jen hemží nepřáteli, stejně jako pustiny, kde mají hlavní slovo vozidla. Nečekejte příliš přátelských tváří. Svět RAGE koneckonců před desítkami let zastihla katastrofa v podobě pádu asteroidu, který z většiny planety Země učinil nelítostnou divočinu, v níž válčí různé frakce o cenné zdroje.

Před hlaveň vaší zbraně, případně pod kola vašeho vozidla, se dostanou příslušníci gangů, mutanti i stoupenci frakce Authority, kterou vede nelítostný generál Cross, jenž se nezastaví před ničím. Authority má totiž za cíl uštvat těch několik zbývajících, drsným světem nepošpiněných přeživších z Arch. V nich byli vybraní lidé ukryti před katastrofou, a to hluboko pod zemí, přičemž v prvním díle jsme hráli právě za jednoho z přeživších, který na často kritizovaném a odbytém konci hry dokázal vyzvednout ostatní Archy ze zemských hlubin. Členové Authority totiž v minulosti zařídili, aby Archy zůstaly pod zemí, což jim výrazně pomohlo v ustavení nadvlády nad světem a nového řádu.

Ale zpět ke druhému dílu. V něm vás mimo jiné čeká možnost upravovat zbraně a další hračky. A protože v žilách Walkera a ostatních Rangerů koluje krev přeživších z Arch, může využívat speciální schopnosti zvané Nanotrite. Krev ale zároveň může za to, že se z Rangerů staly terče pro Authority, a Walker je momentálně jediný z nich, který zůstal naživu.

Jaké schopnosti budete moci při hraní využívat? Z nepřátel lze kupříkladu udělat kaši tím, že na ně prudce dopadnete shora. Případně jim lze zařídit letecký den díky smrtícímu energetickému pulzu. Schopnosti je dokonce možné využít v souvislosti se zbraněmi, z nichž s pomocí speciálního skillu Overdrive vymáčknete víc než jejich obvyklé maximum. Když zvládnete schopnosti řetězit, učiníte z Walkera nástroj zkázy, který rychle naplní Overdrive ukazatel. Následně udílíte se zbraněmi větší poškození, získáváte nové vlastnosti, z nepřátel padne lepší vybavení a navíc dojde k obnově zdraví.

RAGE 2 vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One na jaře roku 2019. Další podrobnosti odkryje Bethesda za necelý měsíc na výstavě E3 v Los Angeles. Hru předobjednáte na Xzone.cz.

Text novinky byl výrazně rozšířen o všechny momentálně dostupné podrobnosti, původní verze vyšla v 16:04.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama