Sherlock Holmes: The Awakened Novinka Gameplay ukázka ze hry Sherlock Holmes The Awakened

Gameplay ukázka ze hry Sherlock Holmes The Awakened

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hra je skutečně temnější, než jsme u podobných titulů zvyklí.

Reklama

V létě byl oznámen remake hry Sherlock Holmes The Awakened, což byl vůbec první titul z této detektivní série, který ukrajinští vývojáři ze studia Frogwares vytvořili. Kvůli válce na Ukrajině rozhodli pro menší projekt, jenž by mohli dokončit i se všemi překážkami, a právě remake jim přišel jako nejlepší varianta. Požádali každopádně fanoušky o finanční podporu na Kickstarteru, přičemž kampaň byla masivním úspěchem a Frogwares kromě požadované částky dosáhli i na několik stretch goalů. Po pár měsících od konce kampaně to vypadá, že vývoj pokračuje dobře a dočkali jsme se prvního gameplay traileru.

Ten jasně ukazuje temnou, až vyloženě hororovou atmosféru. Přece jenom jde o crossover s mýtem Cthulhu, takže je jasné, že od barevného Chapter One nastane velký posun v tónu hry. Vývojáři zároveň lákají na střetnutí racionálního Sherlocka a nadpozemské bytosti, jejíž existence popírá veškerou logiku. Mladý detektiv tak bude bojovat s šílenstvím, které do něj samotného postupně proniká.

Sherlock Holmes The Awakened míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch. V ukázce se zmiňuje vydání na začátku roku 2023, na Steamu je konkrétně uveden 1. kvartál. Pokud se ale nic nezměnilo, mělo by jít o únor, který byl zmíněn už v kampani na Kickstarteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama