Gameplay záběry přibližují Just Cause 4
Just Cause 4 Novinka Gameplay záběry přibližují Just Cause 4

Gameplay záběry přibližují Just Cause 4

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Po traileru a pohledu do zákulisí jsou k dispozici ucelenější záběry z hraní.

Reklama

Just Cause 4 se opět hlásí o slovo, tentokrát prostřednictvím záběrů z hraní, které si odbyly premiéru na E3 prezentaci Square Enix. Máme tak k dispozici podrobnější pohled na již čtvrtý výstup Rica Rodrigueze, který se tentokrát vydává do fiktivní jihoamerické země zvané Solice, aby zjistil pravdu o své minulosti. Tvůrci popisují Solice jako dosud největší a nejkrásnější svět, jaký v Avalanche Studios vytvořili. Těšte se na pestrou přírodu plnou zvěře, města plná života, deštné pralery, hory i pouště. To všechno na ploše 100 kilometrů čtverečních.

Ricovi se postaví vojenská frakce Black Hand známá z předešlých dílů, jíž vede žena jménem Gabriela Morales. Black Hand drží Solice tvrdou rukou a činy této organizace mají za následek útlak a násilí. Rico však bude muset řešit a klidně i využívat také extrémní počasí, třeba tornáda nebo písečné bouře, jež jdou ruku v ruce s pokročilejší fyzikou a destrukcí. To všechno zajišťuje nový engine Apex.

Vývojáři přepracovali vozidla a nabízí hned několik nových typů. Zároveň slibují přepracované ovládání, bohužel to slibovali i v Just Cause 3, v němž stálo zhruba stejně za prd jako v předešlých dílech. Rico se však může přesunovat i za pomoci starého dobrého vystřelovacího háku, který si můžete plně upravit. Tato neodmyslitelná součást série je tak nyní intuitivnější pro nováčky a hlubší pro veterány. Z třetího dílu se pak vrací wingsuit, trysky, které můžete umístit na různé objekty, a nově se k nim přidávají balony. Zkombinujte je s lanem z háku a můžete nepřátele i vozidla poslat na menší výlet vzduchem.

Zlepšení doznali i nepřátelé, kteří mají tentokrát představovat mnohem větší výzvu a hrozbu. Každý typ nepřítele využívá odlišné schopnosti a možnosti a umělá inteligence má za cíl pořádně hráče zaměstnat. To, jestli se tyhle sliby podaří splnit, se dozvíme 4. prosince, kdy Just Cause 4 vychází pro PC, PS4 a Xbox One.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama