Gamescom 2023: dojmy z hraní Persona 3 Reload
Preview Persona 3 Reload Článek Gamescom 2023: dojmy z hraní Persona 3 Reload

Gamescom 2023: dojmy z hraní Persona 3 Reload

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Populární třetí díl v kabátku pětky.

Reklama

Fanoušci série Persona budou mít v nadcházejících měsících žně, protože kromě spin-offu Persona 5 Tactica (dojmy zde) se mohou těšit na předělávku velmi populárního třetího dílu. Ten vyšel původně v roce 2006, ještě pro PlayStation 2. O rok později následovala verze FES pro PS3 a za další dva roky Portable verze pro PSP. Letos v lednu se hra dočkala vydání na všech moderních platformách, nicméně tím vývojáři neskončili, protože v Atlusu vzniká i plnohodnotný remake.

Vyzkoušet jsem si ho mohl na stánku Segy na Gamescomu, kde o něj, podle očekávání, byl velký zájem. Ukázka nicméně byla jen zhruba 15minutová a odehrávala se v jednom z dungeonů, kde s vaší partou prozkoumáváte místnosti, bojujete s nepřáteli a stoupáte věží nahoru.

Jeho prostředí je bohužel velmi jednotvárné a určitě by si zasloužilo větší péči, nicméně kvalita grafické stránky je samozřejmě na úplně jiné úrovni než původní hra. Jistě, pořád jde o cross-gen titul a zdaleka nedosahuje takového vizuálu, jenž by dal aktuálním konzolím nějak zabrat, ale pro takový žánr to, myslím, stačí. Hra vypadá moc pěkně, a přestože vychází především ze 7 let staré pětky, s detaily zachází o trochu dál. Zároveň se můžete těšit na velmi začištěné uživatelské rozhraní a skvělé animace.

Po stránce hratelnosti je to skutečně pětka prakticky ve všech ohledech, takže pokud jste ji hráli, asi víte, co můžete očekávat. Souboje jsou zábavné a máte zde spoustu možností v podobě klasických útoků či využití samotných Person. Samozřejmě, tohle všechno je jenom jedna část celé hry, pořád je tu ta druhá, "sociální", jež se odehrává ve škole a okolí. Tu jsem si ale bohužel vyzkoušet nemohl.

Vyzdvihnout každopádně musím, stejně jako u spin-offu Tactica, ozvučení. Remake má úplně nové anglické dabéry a z toho, co jsem zatím slyšel, odvedli velmi dobrou práci. To je u takové hry velmi důležité, neboť jejich hlasy uslyšíte opravdu často. A samozřejmě nechybí ani skvělý soundtrack, který vychází z toho původního, ale je doplněn také o nové skladby. Bez výborných písniček by to zkrátka nebyla Persona.

Vzhledem k omezenému porci obsahu se mi Persona 3 Reload zatím těžko hodnotí, ale myslím si, že očekávání fanoušků splní. Atlus mohl s předělávkou rozhodně zajít dál, ale pořád nabízí dostatek vylepšení, které hru zpřístupní modernímu publiku. Hra vychází 2. února příštího roku na PC a staré i nové konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama