Gamescom 2023: dojmy z prezentace hry New Arc Line
Preview Článek Gamescom 2023: dojmy z prezentace hry New Arc Line

Gamescom 2023: dojmy z prezentace hry New Arc Line

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Ambiciózní RPG s kombinací magie a steampunku.

Reklama

Na Gamescomu jsem se za zavřenými dveřmi viděl prezentaci titulu New Arc Line. Jde o velmi zajímavé izometrické RPG od ukrajinského týmu Dreamate Games, přičemž o vydání se stará česká společnost Fulqrum Publishing. Hra se může chlubit především velmi zajímavým zasazením do světa, který kombinuje magii a technologie. Vývojáři se přiznaně inspirovali u klasiky Arcanum z roku 2001. A ačkoli město, do něhož dorazíme jako uprchlík, vypadá na pohled růžově, uvnitř se skrývají temná tajemství, segregace a korupce.

Stejně jako téměř každé jiné RPG, i New Arc Line nabízí rozsáhlou tvorbu postavy. Mimo takovou tu klasiku jako příběhové pozadí, vzhled či pohlaví si můžete vybrat také samotnou rasu. Nemusíte totiž vůbec hrát za člověka, ale třeba za elfa, trpaslíka či obra. Velmi zajímavým faktorem pak je, že samotný vzhled bude hrát důležitou roli, obyvatelé k vám totiž na základě nich budou přistupovat různé, potenciálně s nějakými předsudky. Samozřejmě ale nebudete sami, postupně se setkáte s jinými postavami, kteří vám na cestě mohou pomoct. Je ale jen na vás, jestli se stanete skutečnými přáteli, nebo je jen budete využívat k vlastnímu prospěchu.

Samozřejmě nechybí ani souboje, jež jsou real-time, nikoli tahové. V nich naplno využijete své schopnosti, které si postupně odemykáte. Vývojáři slibují propracovaný systém s 6 třídami 12 podtřídami. A ačkoli můžete z části magii a technologie kombinovat, autoři mi řekli, že úplně neutrální zůstat nemůžete, a přece jen se budete muset na jednu ze dvou stran přiklonit. Je samozřejmě škoda, že úplnou volnost nemáte, ale i tak na nás podle všeho čeká skutečně velká porce rozhodnutí. Díky nim by tak měl titul nabídnout i solidní znovuhratelnost, přičemž i jedno dohrání vám zabere několik desítek hodin. Snad nejvíc mě pak zaujal fakt, že by měl být svět velmi reaktivní. Vaše činy by se totiž měly projevit například tím, že se o nich bude psát v novinách.

New Arc Line zní po všech stránkách velmi ambiciózně a já jsem hodně zvědavý, jak bude vypadat finální produkt. Ze hry jsem nad rámec traileru prakticky nic neviděl, takže zatím těžko můžu něco soudit, ale z prezentace mě titul rozhodně zaujal. Přeji vývojářům hodně štěstí ve vývoji, protože to v aktuální situaci musí být opravdu náročné, a už se těším, až se plné verze dočkáme. Hra dorazí v příštím roce na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama