Gamestop zavírá další prodejny
Novinka Gamestop zavírá další prodejny

Gamestop zavírá další prodejny

Dominik Tománek

Dominik Tománek

3
Platformy PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Letošní ztráta činí 100 milionů dolarů.

Reklama

Americká firma zavřela více jak 400 kamenných obchodů a počet by se měl během roku ještě zvýšit, nedávno to potvrdil finanční ředitel Jim Bell. V předchozích třech měsících zavřeli 206 obchodů po celém světě. Za celý rok se číslo vyšplhalo na 388 poboček. Gamestop má momentálně 5 122 aktivních prodejen, což je zatím o 602 méně než minulý rok.

"Celý proces souvisí s rostoucím zájmem o náš online byznys. Díky tomu budeme mít možnost poskytnout zákazníkům mnohem lepší služby," řekl Bell. Podle všeho se tedy Gamestop snaží zredukovat náklady, které jim prodejny přidávají. Finační potíže značí i fakt, že firma prodala firemní letadlo. Gamestop zatím ztratil 100 milionů dolarů. V tomto případě je ale nutné dodat, že si zatím vedou lépe než minulý rok touto dobou, to totiž ztratily více jak 415 milonů dolarů.

Firmě by teoreticky mohlo pomoct letošní vydání nových konzolí. Zejména v Americe byl totiž Gamestop jedničkou v prodeji konzolí. Jestli tomu tak bude i letos je zatím nejisté. Nově by měli nabízet i "leasing" na nové platformy, detaily ovšem nejsou známé. Managment také vyjádřil radost z faktu, že PS5 i Xbox Series X budou mít verze s diskovou mechanikou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama