GC: Assassin’s Creed: Revelations – konec poutě
Speciály Článek GC: Assassin’s Creed: Revelations – konec poutě

GC: Assassin’s Creed: Revelations – konec poutě

Michal Maliarov

Michal Maliarov

27

Výstava odhaluje další maličkosti ze závěrečného dílu Eziovy cesty za vysvobozením a pochopením sebe sama. A nebude to lehká cesta.

Reklama

Jak už možná víte z mnohých novinek a především našeho megapreview, Revelations se soustředí na příběh Ezia a konec jeho poutě za odhalením tajemství assassinů. Náš zešedivělý hrdina se tak vydává z Itálie do o něco exotičtějších oblastí, Konstantinopole a Masyafu. Hledá totiž pět pravěkých pečetí Altairovy knihovny z Masyafu. Pečetí, které jsou také klíčem ke vzpomínkám a fungují jako menší Animus. Díky nim totiž Ezio může procestovat časem a prožít některé momenty života svého předchůdce, Altaira. V Revelations si tedy projdeme všechny příběhové zvraty Ezia, Altaira a Desmonda.

Zpět tam, kde to začalo

GamesCom poodhalil místo nalezení jednoho z klíčů. Ten se totiž nachází přímo v Masyafu, v rukou templářského kapitána Leandrose (holohlavce, který se v CG traileru snažil Ezia pověsit). Cesta k němu však vede skrze celý zámek, který doslova přetéká templáry. To ale pro zkušeného Ezia není nejmenší problém, a tak jeden strážný za druhým padá do sněhu vůlí schované čepele, meče a také některých uplácaných výbušnin, novinky Revelations.

Do systému vytváření vlastních bomb se lehce dostanete ze stojanů roztroušených po herním světě, něco na způsob holubích hnízd z Bratrstva. Zde mohou hráči využít harampádí nahromaděného z truhel a mrtvol, aby tvořili vlastní bomby. Ty se dělí na tři druhy – smrtící, taktické a oblafující. Obecně se bomba skládá ze skořápky, střelného prachu a nakonec efektivního materiálu. Právě na něm závisí, jakou bude mít bomba vlastnost a na co se nejlépe hodí. Naplňte bombu kuličkami a bude se jednat o ideální prostředek pro setřesení dotěrných stráží na útěku. Stačí ji ale naplnit šrapnely a v zásadě si vykutíte novodobý granát.

Mezi další druhy výbušnin patří prskavky na odlákání pozornosti (něco ve stylu Splinter Cell) nebo pasti, které jsou ideální pro nastražování na nic netušící patrolující vojáky. Konečně se nepotřebné věci sbírané v Bratrstvu k něčemu využijí. S tím se nově pojí také dva kolečka se zbraněmi, kde v jednom vybíráte svou primární zbraň, zatímco ve druhém potřebnou bombu. Vše samozřejmě můžete stále navolit pro rychlé využití.

Velký bratr tě vidí!

Kromě nového koníčku s plácáním bomb si Ezio patřičně vytrénoval také svůj Orlí zrak, který zvýrazňoval klíčové postavy a cíle mise. Nyní bude možné vidět cesty patrolujících vojáků a mimo jiné předvídat jejich další kroky, což se skvěle hodí pro pastičky. Náš zestárlý hrdina také o něco rozšířil slovní zásobu a během putování jej nyní častěji uslyšíme mluvit. Něco ve stylu „tohle bylo kdysi tak lehké“ během šplhání asi uslyšíme dost často. Nehledě na to je ale náš dědek aktivní jako nikdy, naučil se nové pohyby a chvaty a dokonce si obstaral i hák pro rychlé cestování po drátech.

Vraťme se ale do Masyafu. Po smrti kapitána má Ezio jeden z klíčů konečně v rukou, což jej transportuje zpět v čase do doby před prvním dílem Assassin’s Creed. Dostali jsme se do botasek mladého Altaira, kterého zradil bývalý spojenec a unesl jeho mentora a vůdce assassinů. Tato mise sebou představuje nostalgický návrat k prvnímu dílu s trochou parkouru a gymnastických pohybů. Mise naštěstí končí úspěšně a mentor Altairovi podotýká, jak rychle mladík vyrostl a vyrovnal se svému otci. Máme pocit, že to neslyšíme naposled.

Neustálé skákání mezi postavami může být možná matoucí, ale rozhodně vítané zpestření. Je také dobré vidět, že se Ubisoft snaží dát dohromady všechny díly a spojit tři osudy do jednoho epického finále. Tedy finále pro Ezia, který svou cestu v Revelations zakončí a přenechá místo někomu dalšímu. Prozatím si ale budeme muset počkat na listopad a vyzkoušet vše na vlastní pěst.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama