GC: Modern Warfare 3 Spec Ops – kdo mi jde na nůž?
Speciály Call of Duty Článek GC: Modern Warfare 3 Spec Ops – kdo mi jde na nůž?

GC: Modern Warfare 3 Spec Ops – kdo mi jde na nůž?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

31

Kooperační mód Spec Ops se vrací a je nabušenější, než kdy předtím. Podívali jsme se mu na zoubek.

Reklama

Když vedle vaší vydavatelské budky stojí tříhodinová fronta, měli byste tušit, že máte v rukou něco velkého. Activision ale něco podobného u Modern Warfare 3 předpokládalo a než se zítra otevřou dveře veřejnosti a konzole zaplaví nedočkaví hráči, redakce Gamespotu si měla možnost už nyní sednout k inovovanému Spec Ops Survival módu.

Do pekla a zpět

Survival se nese na úspěchu původního Spec Ops módu, kde se dva hráči spojili a plnili výzvy a úkoly v jednotlivě poskládaných úrovních. Tentokrát ale půjde o něco trochu jiného. Po vzoru Hordy z Gears of War či Firefightu z Halo budou hráči bojovat proti neutuchajícím vlnám nepřátel, s narůstající obtížností samozřejmě. Jediným úkolem tak tentokrát bude přežít, zatímco se vám do kapes budou sypat body a herní měna na vylepšování postavy a inventáře.

K mání byly dvě mapy na vyzkoušení – Paříž a Berlín. První jmenovaná sebou jevila klasiku v podobě městských uliček, mostů a zdevastovaných domů. Velikost byla průměrná, ale vy vlastně ani nikam běžet nemusíte. Musíte přežít. Je tu samozřejmě i háček, který se odráží ve vzrůstající obtížnosti nabíhajících vln nepřátel. Ze začátku potkáte obyčejné vystrašené pěšáky, postupem času si ale pro vás přijdou i těžkooděnci, vojenští psy s výbušninou a nakonec i útočné helikoptéry. To abyste si nemysleli, že jste na pikniku.

Narůstající obtížnost hra vyrovnává upgrady, které si můžete pořídit mezi koly a bednami s municí, jež jsou roztroušeny po mapě. Chybět nemůže ani menší strategický prvek. Je totiž pouze na vás, zda utratíte nasbírané body za doplnění munice či si počkáte na těžší kalibry v podobě granátometu, lepšího brnění či stacionárních střílen.

Možná si říkáte, že podobný styl již představila řada jiných titulů a měli byste pravdu. Modern Warfare 3 však příjemně překvapuje stylem, kterým se mu daří implementovat do hry zažité principy se špetkou originality. Uširvoucí tempo, neustálé upgrady a bohatá nabídka zbraní funguje skvěle i v případě, že trčíte neustále na jednom místě. Což je víceméně naprostý opak příběhové kampaně, kde neustále sprintujete někam jinam.

Klasika nerezaví

Kromě Survival odnože byla k vidění i mise z obyčejného módu Spec Ops zasazená v Berlíně. Parťák zde musel zasednout v budově a ostřelovat ulici, po které se pro změnu pohyboval druhý hráč a snažil se zneškodnit umístěné nálože. Zde muselo dojít k ideální koordinaci, při které sniper v okně čistil těžkotonážní nepřátele, zatímco pyrotechnik na ulici zneškoďnoval menší cíle a podílel se na odtraňování náloží.

Jednalo se o příjemné zpestření, které nostalgicky připomnělo předchozí díl a především ukázalo, že budou podobné mise v Spec Ops módu opravdu různorodé.

Activision od Modern Warfare 3 očekává hodně a to samé se dá říci i o hráčích. Na výstavě se Modern Warfare 3 předvedlo v tom nejlepším světle, nátisku veřejnosti se ale teprve musí postavit. Uvidíme, jak to dopadne. Prozatím si vede nanejvýše dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama