GC: Steel Battalion Heavy Armor – spása Kinectu?
Preview Steel Battalion: Heavy Armor Článek GC: Steel Battalion Heavy Armor – spása Kinectu?

GC: Steel Battalion Heavy Armor – spása Kinectu?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

4

Hardcore hráči už pěkně dlouhou dobu čekají na důvod, proč si pohybové ovládání od Microsoftu pořídit. Že by svítalo na lepší časy?

Reklama

Idea Steel Battalionu je jednoduchá jako facka. Posaďte se na gauč a uchopte klasický ovladač, který obstará většinu obyčejných funkcí, jako je pohyb či střelba. Jakmile se ale objeví interaktivní místo, nejčastěji pak kokpit vašeho kráčejícího tanku, už bude potřeba natáhnout ručičku a vše obstarat hezky postaru. Manuálně. A že je na co sahat.

Světová válka. Zase

Příběh asi nebude něco, co vytře zrak svou originalitou. Píše se blízká budoucnost a technologický svět byl zcela zdevastován záhadným virem, který poslal do kopru veškerou elektroniku. Vše se tedy zahalí do chaosu a západní země toho využijí pro útok na USA. Opět.

Misí hlavního hrdiny Winfielda Powerse, tedy vás, tak bude vrátit zašlou slávu a svobodu své rodné zemi a pokud můžeme věřit prvnímu pořádnému traileru z výstavy, bude to akční, frenetické a brutální. A naštěstí mnohem více připomínající film Zachraňte vojína Ryana s chodícími tanky, než cokoliv jiného, futuristického a lineárního.

Bratři sobě

Na předváděčce bylo možné zhlédnout dostatek, aby nás to ujistilo v unikátnosti projektu. Jak jsme se blížili zdevastovanému pobřeží New Yorku, hrající vývojář vytáhl ruku nahoru pro virtuální periskop, aby si prohlédl pobřeží a ujistil se, že je bezpečné pokračovat. Lehké postavení stačilo k otevření horního poklopu, kde vývojář využil funkce head-tracking pro rozhlédnutí do stran.

Vracíme se zpět do sedadla a hráč lehce zamává, aby se odhalila malá skupinka v tanku – střelec samopalu zleva, kanoňák zprava a nakonec náš operátor uprostřed. Sociální interakce je kromě využití kombinace klasického a pohybového ovládání další devízou titulu.

Jak se stroj blíží frontové linii, atmosféra začíná houstnout a můžeme slyšet stovky kulek, co se odrážejí od našeho kokpitu. Nejedná se rozhodně pouze o naštvané vojáky se samopaly, čas od času vzduch prořízne zvuk letícího náboje z podobného tanku, ve kterém sedíme my, a země se otřásá v základech.

Náš střelec zleva, jehož brekot vývojář chladně ignoruje, nevydrží nápor a pokusí se prodrat k poklopu, načež musí zareagovat hráč. Ten bez zaváhání sáhne po vojákovi, vrátí jej zpět do stroje a trochu mu proklepne obličej, aby se vzpamatoval. Vývojáři dodávají, že sociální interakce hraje ve hře velkou roli a vy tak musíte nejen šikovně střílet, ale také dávat pozor na psychickou kondici vašich lidí.

Bohužel krátké představení hry končilo nábojem, letícím přímo do našeho tanku a bylo nutné utřít slzu a ujistit se, že toho brzy přijde mnohem více.

Steel Battalion má spoustu zajímavých nápadů, ale pro pořádné pochopení mechanismů hry to chce rozhodně více, než pár minut u předváděčky. Prozatím vše vypadá slibně a atmosféra je správně hutná, zda se ale jedná o záchranu hardcore komunity Kinectu, na to dostaneme odpověď o něco později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama