Gearbox oznámil multiplayerovou FPS Battleborn
Battleborn Novinka Gearbox oznámil multiplayerovou FPS Battleborn

Gearbox oznámil multiplayerovou FPS Battleborn

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

Tvůrci Borderlands dnes oznámili svůj nový titul, který nese název Battleborn a nabídne kompetititvní i kooperativní multiplayer a hratelnost FPS střílečky okořeněnou prvky MOBA her.

Reklama

Prostřednictvím časopisu Game Informer a jeho obálky dnes došlo k oznámení nového projektu od studia Gearbox Software, autorů mj. Borderlands, Brothers in Arms nebo datadisků pro první Half-Life.

Battleborn slibuje nejen na první pohled výraznou vizuální stylizaci, ale hlavně kooperativní i kompetitivní multiplayer, v němž budou bok po boku nebo proti sobě zápolit rozdílní hrdinové v boji s hrozbou ohrožující poslední zbývající hvězdu v galaxii. Ta představuje jedinou naději pro umírající vesmír.

Z hlediska hratelnosti víme zatím to, že Battleborn bude střílečka viděná z pohledu první osoby a odehrávající se v blíže nespecifikovaných arénách. Bude ale také okořeněná prvky MOBA her, především rychlým postupem po úrovních a masovou likvidací minionů.

Příklad takové kombinace je zatím prezentován odhalením herního módu Incursion, ve kterém stojí proti sobě dva týmy o pěti hráčích, a to v aréně plné minionů ovládaných umělou inteligencí. Hráči mohou postupně dosáhnout až levelu 20 a odemknout řadu schopností.

Ačkoliv Battleborn působí na první pohled vlastně jen jako obyčejná MOBA hra se spoustou střílení a pohledem z první osoby, přesto šéf Gearboxu Randy "my za toho Duka a Alieny fakt nemohli" Pitchford mluví o hře jako o dosud nejambicióznějším projektu Gearboxu.

Zatím bohužel neznáme přesné datum vydání, očekává se ale rok 2015 nebo maximálně první měsíce roku 2016. Gearbox nicméně Battleborn chápe jako next-gen titul, a proto vyjde jen pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na závěr se ještě můžete podívat na sympaticky zpracovaný trailer a navštívit oficiální web.

A ano, asi víme, co si myslíte. Vážně by to už chtělo ty nové Brothers in Arms. Na ně si ale ještě počkáme. Vždyť kromě Battleborn má Gearbox na triku ještě oživení strategické série Homeworld a dohled nad Borderlands: The Pre-sequel a Tales from the Borderlands.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama