Gears of War: E-Day má být ještě brutálnější a detailnější
GoW:E-Day Novinka Gears of War: E-Day má být ještě brutálnější a detailnější

Gears of War: E-Day má být ještě brutálnější a detailnější

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Hra se ale zaměří také na vztah Marcuse a Doma.

Reklama

Na konci Xbox prezentace byl oznámen nový díl akční série Gears of War, prequel s podtitulem E-Day. Nad rámec samotného traileru jsme však dostali ještě další podrobnosti na webu Xbox Wire.

Předně je třeba říct, že podle vývojářů nejde o žádný spin-off. Přestože je hra zasazena na začátek samotného konfliktu s Locusty, jde o plnohodnotný díl, jenž je součástí hlavní série. Na druhou stranu ale tvůrci z The Coalition obratem dodávají, že na příběhovou linku Gears 4 a 5 nezanevřeli, jen se holt chtěli prozatím vrátit ke kořenům.

Série je samozřejmě známá svou brutalitou, ale E-Day má podle vývojářů zajít ještě dál. Je to ostatně způsobené i tím, že se teprve vojáci učí, jak s monstry bojovat. Už v traileru můžeme vidět, že hlavní hrdina Marcus Fenix použije v drsném souboji s "řadovým" nepřítelem všechno, co mu přijde pod ruku. Locusty tvůrci neberou jenom jako nepřátele, ale doslova jako "živoucí noční můry".

Počátek konfliktu s Locusty nicméně nebude jediným tématem. The Coalition slibuje také zaměření na vztah Marcuse a Doma, které známe z původní trilogie jako neodlučitelné parťáky. Tady si ale budou vztah teprve budovat, oba se navíc musí smířit se smrtí Domova staršího bratra Carlose. Dozvědět se pak máme také něco o vzniku slavného Lanceru s motorovou pilou, který na začátku hry ještě neexistuje.

V neposlední řadě vývojáři lákají na technickou stránku. Vůbec poprvé využili Unreal Engine 5 a své nástroje od základu předělali. Těšit se máme na 100x detailnější prostředí a postavy oproti Gears 5, ray tracing nasvícení a stíny, "next-gen" destrukci a gore či pokročilé animace.

Bohužel ani v obsáhlém článku jsme se nedozvěděli informace o datu vydání a stále také platí, že oficiálně nebyly oznámeny ani platformy. Alespoň tedy, co se konzolí týče, na Steamu už má totiž hra stránku a můžete si ji přidat to wishlistu. Zároveň se tam dozvíte, že by titul měl obsahovat české titulky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama