Ghost of Tsushima - otevřený svět ve feudálním Japonsku na prvních záběrech
Ghost of Tsushima Novinka Ghost of Tsushima - otevřený svět ve feudálním Japonsku na prvních záběrech

Ghost of Tsushima - otevřený svět ve feudálním Japonsku na prvních záběrech

Jakub Škrabana

Jakub Škrabana

16
Platformy PlayStation PlayStation 4

Tváří v tvář proti opravdovým samurajům.

Reklama

Společnost Sony dnes zveřejnila první gameplay záběry exkluzivního titulu Ghost of Tsushima. Příběh má být zasazen do roku 1274, kdy se přes feudální Japonsko přehnala invaze Mongolů. Jedná se o ostrov Tsushima a hlavní protagonista Jin Sakai je jedním z posledních lidí, kteří přežili vznešený samurajský klan. Aby bojoval proti svým ohromným nepřátelům, musí prosadit smrtící nové bojové techniky a vést nekonvenční válku pro lidi Japonska.

Herní záběry nám ukázaly rozlehlý svět, ve kterém používáme koně k jeho prozkoumávání. Bambusový ráj již zůstává bokem a dostáváme se k oblasti jménem Otsuna Grasslands. Vytasíme naši katanu proti samurajům a boj je takřka epický i se svými slow-motion prvky. Dále okusíme stealth akci, která vede k záchraně civilisty a zakončíme to údajně jedním z bossfightů v epickém prostředí.

V této ukázce Jin bojuje vedle jiného samuraje jménem Masako. Spojili své síly, aby zachránili svou domovinu před mongolskými útočníky, ale tragická osobní historie Masaki vede k rozporu vztahu s Jinem. Masako a její příběh je jedním z mnoha postranních postav a úkolů, které tvoří tkaninu Ghost of Tsushima. Tyto postavy budou hrát důležitou součást hlavního děje, ale většina z nich bude také mít boční questy a příběhy na prozkoumání. Ve skutečnosti je demo, které jste právě sledovali, součástí děje Masaki, boční dobrodružství z hlavní cesty hry.

Dobrodružství na ostrově slibuje úžasná místa i s číhajícím nebezpečím. Dokonce i Jinovo oblečení a jak se rozhodnete bojovat, jsou pozoruhodné. Stejně jako v souboji Jin a Masako si myslím, že Ghost z Tsushima bude stát za to.

Z ukázky je poznat, že před tvůrci série inFamous ze studia Sucker Punch leží ještě hodně práce. Zejména pohyby postav chtějí vylepšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama