Ghost Recon: Future Soldier se na PC nedostane
Novinka Ghost Recon: Future Soldier se na PC nedostane

Ghost Recon: Future Soldier se na PC nedostane

Michal Maliarov

Michal Maliarov

75

Producent Ghost Recon Online, Sébastien Arnoult, se rozpovídal o pirátství a zdarma hratelných hrách. A přinesl i špatnou zprávu.

Reklama

Aktualizace: Český distributor s PC verzí stále počítá, více v této novince.

Původní zpráva

Podle Sébastiena jsou free-to-play hry tou správnou odpovědí na všudypřítomné pirátství.

„V Ghost Recon Online dáváme většinu herního obsahu zadarmo, protože pro hraní není žádná překážka. Reagujeme na hráče, kteří si tradičně stáhnou hru z Pirate Bay. Tím jim říkáme ‚Fajn kluci, řekli jste si o to. Poslechli jsme vás. Tady máte náš herní počin. Stahuje se jednoduše a nemá žádnou DRM ochranu, která by hatila zážitek‘,“ řekl Arnoult.

Zatímco Ghost Recon Online je záležitostí exkluzivní pro PC platformu, má to i své stinné stránky. Druhý velký projekt Ubisoftu, Ghost Recon: Future Soldier, který k nám má dorazit na začátku příštího roku, se totiž objeví na konzolích a PC hráči se jej nejspíše nedočkají vůbec.

„Přizpůsobujeme se PC trhu. Nerad porovnávám PC a Xbox, protože mají rozdílné projekty. Konzole nabízí hry, které zcela jasně mají nabušený obsah, který těch 60 euro stojí. Na PC se musíme přizpůsobit jinému modelu,“ dodal Arnoult.

Kvalita PC her je podle Sébastiena velmi ovlivněna pirátstvím, a to jak pro hráče, tak vydavatele.

„Když jsme začínali s Ghost Recon Online, plánovali jsme, že GR: Future Soldier klasicky portujeme bez dlouhého a pracného vývoje, protože to stejně 95% lidí stáhne. Pak jsme se ale rozhodli to udělat úplně jinak.“

Možná se tak po určité době dočkáme i PC verze. Zatím to ale v plánu není.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama