Ghost Recon Online – do boje zdarma
Preview Článek Ghost Recon Online – do boje zdarma

Ghost Recon Online – do boje zdarma

Michal Maliarov

Michal Maliarov

9

Veleúspěšná série taktických simulátorů se chystá na trh free-to-play her, a především zpět k PC hráčům.

Reklama

Ghost Recon se zrodil na platformě PC a i když to tak z posledních let nevypadá, je jí stále věrný. PCčkáři se nyní konečně dočkají vytoužené pozornosti ze strany Toma Clancyho a vyzkouší slibně vypadající, zdarma hratelný multiplayerový titul, které se bude snažit prosadit vedle podobně koncipovaného Battlefieldu a chystaného Call of Duty.

Samotný bojuješ, v týmu dominuješ

Všichni, kdo o sérii Ghost Recon byť jen zavadili pohledem přesně ví, co od jakéhokoliv dílu očekávat. Hlavní devízou je týmová spolupráce a multiplayerové módy s úkolovými základy, kde se osm hráčů postaví dalším osmi a pružně přizpůsobují strategii boje probíhající situaci. Na osamocené běhání zapomeňte, tady jde o tým.

Jedním z módů je např. Domination, kde je mapa rozdělena na jednotlivé úseky a obrněné body. Jeden tým je brání, druhý skrze ně postupuje. Jednotlivec by možná dokázal po určitou dobu odolávat nátisku, ale každému po chvíli dojde, že se tu bez věrných parťáků neobejdete. Musíte útočit, obcházet, překvapovat a hrát takticky, za což máte bonusové body jak během hry, tak po skončení.

Jakou máš třídu, takový jsi člověk

Ihned po spuštění titulu budou k dispozici tři hratelné třídy – Assault (útočník), Recon (průzkumník) a Specialist (inženýr). Pokud jste od spolubojovníka méně než 15 metrů, jste automaticky spojeni. Když se tak stane, spojuje vás tenká modrá linie, která pomáhá rychle najít kolegu a zorientovat se v nepřehledné oblasti. Každé spojení navíc přidává menší boost schopnostem spojených. Útočník zvyšuje odolnost nejbližším hráčům, průzkumník ukazuje nepřátele na radaru a inženýr doplňuje munici

K úspěchu ale nestačí pouze držet pohromadě, musíte s kolegy strategicky spolupracovat. Útočník má například specifický pohyb, kdy vyndá neprůstřelný štít a vyrazí úprkem kupředu jako býk. Je to sranda i v jednom, ale mnohem účelnější, pokud vám někdo kryje záda. Je to dobrý způsob, jak prorazit nepřátelskou obranu, opět ale musíte mít někoho, kdo vás bude krýt.

Na rozdíl od kolegů žánru, jako je Call of Duty či Battlefield, zde nedostáváte hodně bodů za zabití. Hra vás mnohem více odměňuje za to, že se držíte úkolů a plníte zadané mise. A jak už jsme zmínili, za týmovou práci se sypou bonusové body.

Ty jdi tam, já zase tudy

Strategická hratelnost a taktika je to, co odlišuje Ghost Recon od konkurence. Ovládání bylo velmi zjednodušeno a kdo hrál jakoukoliv jinou akční adventuru, zvládne Ghost Recon Online levou zadní. Běžíte, kryjete se, střílíte a míříte. Využíváte specifické vlastnosti a potom zase běžíte. Jednoduché a účelné.

Titul má interaktivní systém upgdaru postavy, která může dosáhnout až 50 úrovně. Dosažení nové úrovně samozřejmě odemyká nové blbůstky (oblečení, brnění, zbraně, zbraňové doplňky, granáty a mnohé další), což si pak kupujete za herní měnu, kterou dostáváte za splněné úkoly. Během hry můžete také narazit na padající „zásilky“, kde najdete některé bonusové předměty. Čím lépe si ve hře vedete, tím větší je šance, že narazíte na nějakou uber-cool věcičku.

Zdarma? Zdarma!

Ubisoft slibuje, že nemáme očekávat žádné háčky a zvýhodňování platících hráčů. Hra vás nebude tlačit k placení. Prozatím se neví, co přesně si budete moci za peníze dokoupit a jaký systém bude hra využívat. Jedno ale víme jistě. Platiči nebudou nijak zvýhodněni oproti neplatičům, což je samo o sobě skvělé. Jediné místo, kde tak uplatníte opravdové peníze, je inventář, který všichni odemykají stejným způsobem - postupem hrou. Nechcete čekat na odemčení toho fešného hledí na samopal? Tak si jej kupte. Nic víc.

Už teď je vidět, že nabídne Ghost Recon Online osvěžující vánek na poli zdarma hratelných multiplayerových her. Nabídne všem tolik oblíbené taktické boje, které proslavily předchůdce a nebude za to chtít ani cent. Pomineme-li Future Soldier, je tohle hra, na kterou se vyplatí počkat. Tak koukejte mazat na oficiální stránky a registrujte se do bety. Boje začnou už v létě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama