Glosa: Walmart měl už dvakrát pravdu. Potvrdí se i Splinter Cell a AC?
Speciály Článek Glosa: Walmart měl už dvakrát pravdu. Potvrdí se i Splinter Cell a AC?

Glosa: Walmart měl už dvakrát pravdu. Potvrdí se i Splinter Cell a AC?

Michal Burian

Michal Burian

19
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Jak to tak vypadá, máme co dočinění s největším únikem v historii herního průmyslu.

Reklama

Když jsem 10. května letošního roku psal o neoznámených hrách, které do předobjednávek zahrnul kanadský obchodní řetězec Walmart, říkal jsem si, že buď jde o největší únik v historii herního průmyslu nebo o přání tamních zaměstnanců. Vždyť kdo by si nepřál nového Splinter Cella, že? Krátce na to se Bethesda vytasila s představením post-apokalyptické střílečky RAGE 2, jež v seznamu Walmartu figurovala. Nově bylo potvrzeno kostičkové dobrodružství LEGO DC Super-Villains od TT Games a já začínám stále více věřit tomu, že do necelých dvou týdnů bude odhalena i nová mise tajného agenta Sama Fishera ze série Splinter Cell.

Splinter Cell se naposledy přihlásil o slovo v roce 2013 na PC, PS3 a X360. Šlo o povedený díl, jenž se pochlubil rozdílným přístupem k hraní, povedeným designem úrovní, vedlejšími (kooperativními) misemi, prostorem pro plánovaný postup i divokou improvizaci nebo několika povedenými vtipnými momenty. Za to příběh byl plný klišé, dialogy mezi postavami byly místy hloupé, ovládání kostrbaté a neviditelné zdi dokázaly naštvat. I přesto všecho se na Blacklist vzpomínají a hráči prahnou po přídavku. Kdyby se navíc vrátil do uzavřených levelů s důrazem na stealth, tak by to jistě byla bomba a nejeden z nás by slintal. Nemám pravdu?

Pokud se Splinter Cell stane realitou, můžeme (možná) počítač i s dalšími překvapeními. Mezi ně se řadí nový Assassin’s Creed, Just Cause 4, Gears of War 5 nebo Final Fantasy 7 Remake překvapivě i pro Xbox One (oznámen pouze pro PS4). Osobně budu nejvíce zaskočen dalším Assassin’s Creed, pakliže půjde o regulérní díl, a ne o nějakou odbočku. Přece jen, většina počítá s tím, že Ubisoft teď vsadí všechny karty na hackerskou akci Watch Dogs 3 a již nakousnuté The Division 2. Kdyby přidal i Assassin’s Creed (pokračování egyptského Origins), tak by to bylo vážně něco.

Jen mi hlava nebere, co je Forza Horizons 5. Co tím Walmart asi tak myslel. Možná jen byl grafik (k tomu vlastně není grafik ani potřeba) při návrhu provizorního obalu nepozorný a místo Forza Horizon 4 napsal Forza Horizons 5. Z toho všeho se dá ale soudit, že Microsoft bude chtít v letošním roce potěšit Xbox One (a Windows 10 hráče) novými závody a third-person střílečkou, kde se musíte často krýt a spotřebovat nespočet nábojů. Kdybyste je počítali, zatočila by se vám hlava. Doufám však, že Microsoft toho ukáže mnohem víc a bude moci hrdě konkurovat našlapanému line-upu Sony.

Každopádně se máme nač těšit, vypadá to, že letošní E3 (startuje již 9. června ve 20:00 konferencí EA Play a pokračuje další dny) bude pořádně našlapaná, což je jen a jen dobře. Já osobně se už nemůžu dočkat a opravdu se těším na dny, kdy se s ostatními redaktory nezastavíme, abychom vám přinesli všechny novinky a pokryli vše potřebné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama