God of War Novinka God of War na PC – nový trailer a HW nároky

God of War na PC – nový trailer a HW nároky

Jan Urbančík

Jan Urbančík

50
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Připravte si SSD a výkonnou grafickou kartu.

Reklama

Vydání populární akční adventury God of War na PC se pomalu blíží. Hra, která původně vyšla na PS4 v roce 2018, přinese na nové platformě spoustu vylepšení v podobě lepších stínů, odrazů, ambientní okluze, ale dočkáme se také podpory různých technologií jako DLSS a Reflex od Nvidie nebo FSR od AMD. Tohle všechno už víme nějakou dobu, nicméně dnes jsme se dočkali nového traileru a společně s ním také informací o hardwarových požadavcích.

Vývojáři je rozdělili na 5 kategorií, přičemž ty minimální určitě splní většina hráčů. Stačí si připravit grafickou kartu Nvidia GTX 960 nebo AMD R9 290, k tomu Intel i5-2500K či AMD Ryzen 3 1200 a 8 GB RAM. V takovém případě se však můsíte smířit s dnes již směšně nízkým rozlišením 720p při 30 FPS, a to vše s nízkými detaily.

Na opačné straně spektra se nachází nastavení ultra (4K rozlišení, 60 FPS a maximální detaily). To už si budete muset připravit kartu Nvidia RTX 3080, případně AMD RX 6800 XT, a jako procesor Intel i9-9900K nebo AMD Ryzen 9 3950X. Co se týče kapacity RAM, tak už je doporučen dvojnásobek, tedy 16 GB.

God of War na PC – nový trailer a HW nároky

Zlatou střední cestou jsou paradoxně požadavky s názvem "vysoké". Ty počítají s rozlišením Full HD při 60 FPS a detaily nastavenými na "původní" (zřejmě kvalita jako na PS4 verzi hry). K tomu budete potřebovat grafickou kartu Nvidia GTX 1070 nebo AMD RX 5600 XT, procesor Intel i7-4770K či AMD Ryzen 7 2700 a stejně jako u minimálních nároků si vystačíte s 8 GB RAM.

Pokud jde o velikost hry, tak ta rozhodně není malá, z disku si ukousne až 70 GB. Vývojáři navíc doporučují SSD, z čehož se pomalu stává standard. Podrobnou tabulku naleznete výše.

God of War na PC vychází 14. ledna 2022. K dispozici bude na Steamu a EGS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama