God of War nejlépe hodnocenou PS4 exkluzivitou
God of War Novinka God of War nejlépe hodnocenou PS4 exkluzivitou

God of War nejlépe hodnocenou PS4 exkluzivitou

Michal Burian

Michal Burian

31
Platformy PlayStation PlayStation 4

Cory Barlog se chce přesto věnovat zbrusu nové značce. Máme pro vás rozbalení sběratelské edice.

Reklama

Cory Barlog se v posledních pěti letech nenudil, byl to právě on, který vedl vývoj nového God of War. Společně s týmem v Santa Monice šel do velkého risku, který pramenil ve vytvoření nového a dosud neviděného zážitku ve světě God of War. Nové dobrodružství, které vyzrálejšího, ale stále drsného Krata a jeho syna Atrea zavedlo do severské mytologie, se stalo hitem.

Barlog si může oddychnout. God of War je nejlépe hodnocenou PlayStation 4 exkluzivitou (společně s The Last of Us: Remastered), na Metacritic obdrželo v průměru 95 procent a překonalo hry jako je Uncharted 4: A Thief’s End, Bloodborne a Persona 5. Zajímavé je ještě jedno zjištění. God of War je totiž zároveň druhou nejlépe hodnocenou hrou, kterou vydala Sony. Kratos nestačil pouze na Uncharted 2: Among Thieves od Naughty Dog. To má Metascores 96 procent.

God of War si ale připsalo ještě jeden úspěch. Jde o nejlépe hodnocenou hru této generace, která není od Nintenda. Právě The Legend of Zelda: Breath of the Wild je s Metascore 97 nejlépe hodnoceným titulem současné generace a dělí se o první místo se Super Mario Odyssey. Na celkové prvenství v PS4 kategorii ale God of War ještě něco chybělo, remaster GTA V pro PS4 totiž obdržel v průměru 97 procent.

Po tomto úspěchu je tak trochu překvapením, že se Cory Barlog chce věnovat jinému projektu. Režisér God of War touží po vytvoření zcela nové značky, nejprve ale musí přesvědčit Sony. Pokud dá výrobce PlayStationu nové IP zelenou, můžeme se za několik let těšit opět na něco skvělého, doufejme. Fanoušci God of War ale nemusejí smutnit, v Santa Monice už mají naplánovaný další díl, jenž bude pokračovat v norské mytologii. V současné době ale nevíme, kdy se ho dočkáme. Očekáváme, že nejdříve za tři roky.

Abychom měli pokrytí o God of War kompletní, ještě vás informujeme o třech nových videích. V tom prvním Barlog mluví o tom, jak se Kratos za ta léta změnil, druhé se věnuje soundtracku a hudbě celkově a ve třetím přímo Cory Barlog a Chris Judge, hlas Krata, rozbalují sběratelskou edici.

God of War vychází 20. dubna 2018 na PlayStation 4, s českými titulky. Hru, která na Zingu obdržela 10/10, koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Zdroj: playstationlifestyle.net, wccftech.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama