God of War Ragnarök nabízí hned čtyři grafické režimy
Novinka God of War Ragnarök nabízí hned čtyři grafické režimy

God of War Ragnarök nabízí hned čtyři grafické režimy

Jan Urbančík

Jan Urbančík

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Na některé však budete potřebovat HDMI 2.1.

Reklama

Očekávaná hra God of War Ragnarök se pomalu blíží. Dnes vyšly naše dojmy, které si můžete přečíst zde, a už v nich se dozvíte, že na PS5 vám dá hra na výběr z několika grafických režimů. Další informace pak přinesl magazín Press Start.

Základní módy jsou dva. Ten první upřednostňuje rozlišení a cílí na nativní 4K při 30 FPS. Druhým je režim výkonu, který nabídne 60 snímků za sekundu v dynamickém 4K rozlišení. Zatím tedy celkem standardní nastavení, ale to ještě není všechno.

K dispozici jsou totiž další dva módy, pro které potřebujete splnit dvě podmínky: displej s podporou 120 Hz a rozhraním HDMI 2.1. Především to druhé může být problém, neboť jde z velké části jen o záležitost nových televizí, na monitorech se prakticky nevyskytuje. A zatím není úplně jasné, proč je HDMI 2.1 vůbec vyžadováno, protože VRR mít zapnuté nemusíte. Teď už ale k tomu důležitému.

Zdroj: Press Start
Zdroj: Press Start

Jestli tedy splňujete podmínky, můžete si v nastavení zapnout položku "High Frame Rate". V případě, že ji zkombinujete s režimem rozlišení, čeká na vás nativní 4K a 40 FPS. Pokud vysoký framerate zapnete v režimu výkonu, těšit se můžete až na 120 snímků za sekundu, byť tady to nejspíš nebude úplně stabilní, a VRR tak přece jenom v podstatě bude nutností.

God of War Ragnarök vychází 9. listopadu na PlayStation 4 a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama