Google spouští předplatné Play Pass
Novinka Google spouští předplatné Play Pass

Google spouští předplatné Play Pass

Michal Jonáš

Michal Jonáš

1
Platformy Android Android

Podobná služba jako Apple Arcade, ale na Android.

Reklama

Podobně, jako Apple připravoval a spustil svoji službu předplatného mobilních her Apple Arcade (službu jsme představili zde), tak ani Google nelenil a dnes také představil podobnou službu pro mobilní telefony a tablety s operačním systémem Google Android pod názvem Google Play Pass.

Jedná se také o měsíční předplatné zatím necelých 350 her, ale i aplikací (to je velký rozdíl od služby Apple Arcade, která je zaměřena jen na hry). Google Play Pass je prozatím dostupný pouze ve Spojených státech, a to za stejnou cenu 4,99 dolarů, jako jeho konkurence od Apple.

 

Google spouští předplatné Play Pass

 

A opět se má jednat o hry a aplikace v plných verzích, zcela bez reklam a mikrotransakcí. V USA navíc Google zákazníky motivuje tím, že za celý první rok bude strhávat jen 1,99 dolaru a až po roce předplatné přejde na účtování těch necelých 5 dolarů za měsíc.

Pro službu musíte vlastnit mobilní zařízení s operačním systémem Google Android 4.4 KitKat a vyšším a mít nainstalovanou aplikaci Google Play ve verzi 16.6.25 a vyšší. A samozřejmě musíte být připojení do americké mobilní sítě. Kupodivu je Amerika opravdu jedinou zemí, v níž je Google Play Pass spuštěn, dokonce ani Kanada či Velká Británie zatím podporovány nejsou.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kNl21sqNCFs[/embed]

 

Služba je jinak jako položka levého menu dostupná přímo z obchodu Google Play. A zatímco se Apple dušuje, že v rámci jeho služby z her nesbírá vůbec žádné osobní údaje, tak Google má na statistikách používání rovnou postavené výše poplatků vývojářům, takže určitá data z vašeho hraní bude shromažďovat.

Také zde nechybí rodinné sdílení až pro 5 členů a služba obsahuje takové tituly jako jsou Old's Man Journey, Limbo, Lumino City, Stardew Valley, Terraria, Titan Quest, Star Wars: Knights of the Old Republic či aplikaci AccuWeather.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama