Gothic Remake je nadále ve vývoji
Gothic Novinka Gothic Remake je nadále ve vývoji

Gothic Remake je nadále ve vývoji

Johny

Johny

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Legenda se vrací.

Reklama

Loni v prosinci španělské studio THQ Nordic Barcelona vydalo na Steamu Gothic Playable Teaser - Gothic z roku 2001 s moderní technologií a vzhledem. Toto hratelné demo mělo zjistit, zda by se našel mezi hráči zájem o vylepšený Gothic a co si o takovéto verzi myslí.

Dle prvních recenzí to moc nadějně nevypadalo. Lidé si stěžovali, že tohle demo ztratilo to, co dělalo Gothic Gothicem, hlavní hrdina musel komentovat každou blbost, soubojový systém podobný tomu ve For Honor byl velmi neohrabaný, a svět byl až moc barevný.

Aktuálně ale má Gothic Playable Teaser na Steamu hodnocení 77% a po vyslechnutí veškeré odezvy se THQ Nordic nakonec rozhodlo, že hru předělají celou a remake bude kompletně dokončen.

THQ Nordic teď připravuje nové studio v Barceloně, které si Gothic Remake vezme na starost a jejich rozhodnutí okomentoval ředitel vývoje a obchodu společnosti THQ Nordic, Reinhard Pollice: "Jsme připraveni na výzvu vyvinout celý Gothic Remake, který zůstane co nejvíce věrný původnímu zážitku, na výzvu přenést svět Gothicu do vysoce kvalitního vzhledu a na pečlivou modernizaci určitých mechanik hry."

Gothic Remake tedy vstupuje plně do vývoje. THQ Nordic dále sdělil, že hra je vyvíjena pro PC a novou generaci konzolí. Dále upozorňuje, že zatím nemají představu, kdy hra vyjde, ale určitě nevyjde letos.

THQ Nordic také v oznámení sdílel soubor PDF, který obsahuje veškerá data a informace, které posbírali z vyplněných dotazníků, ze Steam recenzí a z odezvy na sociálních médií těch, kteří Gothic Playable Teaser hráli. Demo si například vyzkoušelo přes 180 000 hráčů a 94,8% z těch, kteří vyplnili dotazník chtělo, aby THQ Nordic hru dokončilo celou.

Jak tak koukám na graf hodnocení dema, většina jej hodnotí 7-8/10. Po tom co jsem si přečetl, co všechno se na hře kritizuje, celkem pochybuji o tom, že by si demo zasloužilo takovéto hodnocení. Ale komunita promluvila.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama