Gran Turismo 4 jezdí již 15 let
Gran Turismo Novinka Gran Turismo 4 jezdí již 15 let

Gran Turismo 4 jezdí již 15 let

Michal Jonáš

Michal Jonáš

6
Platformy PlayStation PlayStation 3

V své době největší a nejvyspělejší GT nyní slaví kulaté narozeniny.

Reklama

Konec roku je vždy speciální pro všechny velké fanoušky slavné závodní série Gran Turismo od japonského studia Polyphony Digital. Deset z celkových dvanácti hlavních titulů v této řadě vždy vyšlo v posledním čtvrtletí roku, přičemž letos připadá kulaté výročí 15 let od vydání na čtvrtý díl Gran Turismo. Ten vyšel nejdříve v domovském Japonsku 28. prosince 2004 jako exkluzivní titul pro konzoli PlayStation 2.

 

Gran Turismo 4 jezdí již 15 let

 

Mimochodem, série Gran Turismo si drží 100% nepřerušenou exkluzivitu stále, protože žádný z jejich produktů nikdy nevyšel mimo konzole od Sony (PS, PS2, PS3, PS4 a PSP)! Čtyřka ovšem byla již druhým titulem pro druhou PlayStation, protože v roce 2001 vyšlo Gran Turismo 3: A-spec. Trojka je se svými 15 miliony prodaných kopií dodnes rekordmankou v rámci „dospělých” závodních her. Žádná jiná jednotlivá hra na reálné notě neprodala více.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=zb8rbEmCn90[/embed]

 

V své době byla čtyřka obsahově největším titulem série Gran Turismo, přičemž ani dnes by se rozhodně neztratila: 729 vozidel od 80 značek + 50 unikátních tratí. Zcela poprvé se v sérii objevil manažerský režim GT B-spec a také možnost pořizování fotografií s exportem na USB disky. Gran Turismo 4 se prodalo 12 milionů kopií a v roce 2006 se engine GT4 stal základem pro jednostopé Gran Turismo v podobě motocyklového simulátoru Tourist Trophy - The Real Riding Simulator.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama