Gran Turismo 6 se prodává hůře než GT5
Gran Turismo 6 Novinka Gran Turismo 6 se prodává hůře než GT5

Gran Turismo 6 se prodává hůře než GT5

Michal Burian

Michal Burian

27

Sony nejspíš udělala chybu, Gran Turismo 6 měla vyšperkovat a nechat pro PlayStation 4.

Reklama

Společnost Sony se rozhodla vydat Gran Turismo 6 na PlayStation 3, nikoliv aby podpořila prodeje nově nastupující generace PS4. Majitelé PS4 si na své Gran Turismo budou muset ještě počkat. Japonský gigant ale zřejmě udělal chybu.

Gran Turismo 6 se totiž po celém světě prodává hůře než předešlý díl s číslovkou pět. Podle analytiků z firmy Cowen and Co se ve Spojených státech prodalo zatím pouhých 300 tisíc kusů. Japonsko je na tom velmi podobně a Evropa by měla pomalinku atakovat jeden milion prodaných kopií. Když k tomu přičteme zbytek světa, tak se dostaneme na 2,08 milionů kusů.

To je pro Sony malinké zklamání, když vezmeme v potaz, že Gran Turismo 5 se od svého vydání prodávalo mnohem rychleji a v současné době má na kontě skoro 11 milionů kusů. GT5: Prologue pak 4,15 milionů a Gran Turismo 4 nějakých 11,66 milionů.

Předešlé díly se tak bez sebemenších problémů staly jednou z nejprodávanějších her Sony za daný rok, což u Gran Turisma 6 zdá se nehrozí. Odhaduje se, že jen Američané si za stejný čas koupili 1,169 milionů kusů GT5, zatímco u GT6 je to již zmíněných 300 tisíc kusů.

Sony to ale možná stačí, není pochyb o tom, že Gran Turismo 6 bude ziskovou hrou, jinými slovy, společnost na ni neprodělá. Analytici špatné prodeje přisuzují nástupu nové generace konzolí, tvrdí, že hráči už nechtějí kupovat hry pro starší generaci a soustředí se především na ty nové – to si ale ještě počkají, zajímavé hry pro PS4 budou teprve vycházet, stejně tak pro konkurenční Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama