Gran Turismo Novinka Gran Turismo slaví 25 let

Gran Turismo slaví 25 let

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 3

Podívejte se na čerstvě zveřejněné výroční video.

Reklama

Série Gran Turismo aktuálně oslavuje 25 let od vydání prvního dílu, který přišel na trh přesně přesně 23. prosince roku 1997. Hra v tento den vyšla pouze v Japonsku exkluzivně na první PlayStation. Hráči v Evropě a Severní Americe si museli počkat až do května roku 1998.

Ze série Gran Turismo se brzy stala jedna z vlajkových lodí PlayStationu. Jednotlivé díly dokázaly zaujmout širokou skupinu hráčů i přes svůj důraz na simulaci a realistické zpracování závodů. Dlouholetý šéf studia Polyphony Digital Kazunori Jamauči na oficiálním PlayStation blogu zveřejnil krátký příspěvek, ve kterém hráčům děkuje za podporu a zároveň prozradil, že jednotlivé díly série prodaly celkem 90 milionů kusů.

Vývojáři v rámci oslav zveřejnili speciální výroční video, které postupně ukazuje jednotlivé díly. Uvidíme, kam se značka vydá v budoucnu. V poslední době se začíná poměrně otevřeně mluvit o tom, že by série poprvé ve své historii opustila vody PlayStationu a vyšla i na PC.

Zapomínat nesmíme ani na to, že se aktuálně se natáčí film. Dosud poslední Gran Turismo 7 navíc bylo až na kauzu ohledně mikrotransakcí přijato velice kladně (recenze), takže se o budoucnost značky bát nemusíte. Pokud byste se o sérii Gran Turismo a jejich jednotlivých dílech chtěli dozvědět bližší informace, tak si můžete přečíst náš třídílný speciál.

Gran Turismo slaví 25 let
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama