Grand Theft Auto série prodala 185 milionů kusů
Grand Theft Auto Novinka Grand Theft Auto série prodala 185 milionů kusů

Grand Theft Auto série prodala 185 milionů kusů

Michal Burian

Michal Burian

26

Posledního dílu - GTA V - se do obchodů po celém světě dodalo 32,5 milionů kusů. Kolik her máte doma?

Reklama

Vydavatelská společnost Take-Two se pochlubila velmi pěknými čísly u gangsterské série Grand Theft Auto. Klenot od Rockstaru dokázal za svůj život prodat dohromady neuvěřitelných 185 milionů kusů. V listopadu 2012 to přitom bylo 125 milionů.

GTA se tak stalo jednou z nejprodávanějších značek ve videoherním průmyslu. Mezi dalšími franšízami, které prolomily hranici 100 milionů prodaných kusů je Mario, Pokemon, Need for Speed, Final Fantasy, FIFA a LEGO série.

O velký nárůst se postaralo nejnovější GTA V, které k dnešnímu dni dodalo do obchodů přes 32,5 milionů kopií, což by znamenalo, že pouze tento díl tvoří přibližně 17,5 procent prodejů značky. Předchůdce Grand Theft Auto IV z roku 2008 se do obchodů poslalo více než 25 milionů kusů.

Série GTA začal svůj život v roce 1997, kdy se první Grand Theft Auto objevilo na PC. Následovalo Grand Theft Auto 2, Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: San Andreas a Grand Theft Auto IV. Dále Grand Theft Auto pro Game Boy Advance, PSP a Nintendo DS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama