Grand Theft Auto V během jednoho dne vydělalo 800 milionů dolarů
GTA 5 Novinka Grand Theft Auto V během jednoho dne vydělalo 800 milionů dolarů

Grand Theft Auto V během jednoho dne vydělalo 800 milionů dolarů

Michal Burian

Michal Burian

107

Dle interních odhadů se gangsterské akci GTA od Rockstaru daří velmi dobře.

Reklama

Už včera večer bylo jasné, že Grand Theft Auto V se zapíše do historie herního průmyslu. Dnes to máme černé na bílém. Společnost Take-Two zveřejnila tiskovou zprávu, ve které se chlubí, že GTA V se stalo nejrychleji prodávaným dílem v historii této série. Za pouhý jeden den dle interních odhadů tato hra dokázala vydělat neuvěřitelných 800 milionů amerických dolarů. To znamená, že jde o nový rekord herního průmyslu. Vloni se totiž Call of Duty: Black Ops 2 za úvodní den podařilo vydělat “jen“ 500 milionů dolarů.

“Z prvních ohlasů na Grand Theft Auto V jsme všichni v Take-Two nadšeni. Opět se potvrdilo, že Rockstar Games překonal sám sebe a nastavil nový standard pro kreativitu, inovaci a kvalitu,“ řekl Strauss Zelnick, generální ředitel Take-Two.

Následně dodal, že jenom v Severní Americe bylo na půlnoc otevřeno přes 8300 maloobchodních prodejen. “Jsme nesmírně hrdí na Rockstar Games“.

Dle GfK se pouze na britském trhu během 24 hodin prodalo 1,57 milionů kusů GTA V. A to ještě hra nevyšla v Japonsku a Brazílii.

Připomeňme, že nedávno magazín The ScotsMan přinesl informaci, že vývoj Grand Theft Auto V (i s marketingem) spolkl 265 milionů dolarů. Pokud je to pravda, tak GTA V se již v úvodním dni na sebe dokázalo vydělat a ještě potěšit vydavatele a vývojáře. S odměnami se v Rockstaru roztrhne pytel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama