Grand Theft Auto V: poznatky a postřehy z traileru
Grand Theft Auto Novinka Grand Theft Auto V: poznatky a postřehy z traileru

Grand Theft Auto V: poznatky a postřehy z traileru

Michal Maliarov

Michal Maliarov

69

Premiérový trailer pátého dílu série máme za sebou a není tedy od věci se podívat na to, co jsme se z několika mála minut mohli dozvědět <strong>+ trailer a galerie</strong>.

Reklama

Hned v úvodu nás praští do očí nové prostředí, které všem fanouškům a znalcům série ihned připomene prosluněné Los Santos ze San Andreas. Exotická Kalifornie je zpátky a s ní se vrací i krátké šortky, palmy a o něco zaprášenější prostředí.

Rockstar podle všeho poslední roky nespal a grafický kabátek o něco vyleštil. Stále lze z mnoha záběrů poznat Rage Engine ze čtvrtého dílu, avšak částicové efekty dostaly pořádnou plastickou operaci a lépe vypadá i stínování a osvětlení. Animace a postavy jsou detailnější a koneckonců i samotné město má silnější charakter.

Splní se i modlitby fanoušků o více různorodějším prostředí. Podle ukázky je totiž jasné, že se kromě moderního centra města, chudých slumů a písčitých pláží vrací také venkov a vše s ním spojené. Dlouhé projížďky přírodou s oblíbenou písničkou v rádiu jsou tedy zpět, stejně jako možnost vyškrábat se na nedalekou horu. Potěší pláže, které trochu připomínají i Vice City, což rozhodně není na škodu.

Jedna velká otázka však stále visí ve vzduchu. Trailer nám ukázal pouze město Los Santos, tedy herní reinkarnaci Los Angeles. Kde je ale San Fierro? A co Las Venturas? Ve státě San Andreas totiž byla města tři, v současné době ale vidíme pouze jedno. Buď tedy Rockstar nechává zbytek pod pokličkou pro pozdější odhalení, nebo nás čeká návštěva pouze jednoho města a přiléhavého okolí. To by zajisté byla obrovská škoda, na druhou stranu by ale hra musela být o dost náročnější a pravděpodobnost dalších měst je tedy opravdu mizivá.

Potvrdily se i spekulace o hlavním hrdinovi hispánského typu, který se přestěhoval do Los Santos s vidinou světlých zítřků. Ale jak už to tak v sérii bývá, brzy začne špína zalézat do gatí a náš nesmělý klučina bude muset popadnout samopal. Na příběh se opravdu těšíme, ale prozatím z něj víme velký kulový.

Co si o novém GTA V myslíte vy? Jste rádi za změnu prostředí? Bude vám stačit jen jedno město, nebo byste přece jen radši celý stát? My se každopádně těšíme na kýbl dalších čerstvých informací. Do té doby budeme sjíždět premiérový trailer do aleluja.

Galerie

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama