Grand Theft Auto V za tři dny překonalo hranici miliardy dolarů
GTA 5 Novinka Grand Theft Auto V za tři dny překonalo hranici miliardy dolarů

Grand Theft Auto V za tři dny překonalo hranici miliardy dolarů

Michal Burian

Michal Burian

241

Magická hranice jedné miliardy amerických dolarů byla překonaná za pouhé tři dny. V Rockstaru na sebe mohou být právem pyšní.

Reklama

Ve čtvrtek jsme vás informovali, že vydavatelská společnost Take-Two hrdě oznámila, že Grand Theft Auto V během jednoho dne vydělalo 800 milionů amerických dolarů (15,4 miliardy korun). To je skutečně neuvěřitelná částka, avšak není všem dnům konec. Včera v noci jsme se totiž dozvěděli, že za pouhé tři dny od vydání byla překonaná magická hranice jedné miliardy amerických dolarů. A to už je skutečně něco, v Rockstaru na sebe mohou být právem pyšní.

Páté GTA tak sesadilo z trůnu Call of Duty: Black Ops 2 od Activisionu. Tomu se podařilo na tržbách vydělat miliardu dolarů během prvních 15 dnů prodeje, přičemž za prvních 24 hodin se v obchodech prodaly kopie za zhruba půl miliardy dolarů.

Strauss Zelnick, šéf Take-Two, se tak může s plnými doušky usmívat a Bobby Kotick (boss Activisionu) zuřit a vymýšlet plány jak s dalším Call of Duty překonat rekordní tržby GTAčka. Bude to mít ale těžké, Grand Theft Auto 5 totiž neřeklo poslední slovo a ještě o něm v této souvislosti jistě uslyšíme. Vždyť analytici mu předpovídají, že se do března příštího roku prodá zhruba 20 milionů kopií.

Takhle rychle to nedokázaly ani filmové trháky jako Avatar nebo Avengers.

Menší zamyšlení na závěr, Rockstar již několikrát dokázal, že se vyplatí s hrami nespěchat a věnovat jim skutečně dostatek času. Nebylo by pro herní průmysl a především pro nás hráče lepší, kdyby se takto zachovala každá firma EA, Ubisoftu apod. a nevydávaly hry jak na běžícím pásu? Sice by titulů nebylo tolik, ale za to bychom se snad dočkali mnohem kvalitnějších herních dobrodružství. Jaký na to máte názor a co si o tom myslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama