Grow Up od Ubisoftu vyjde 16. srpna
Grow Up Novinka Grow Up od Ubisoftu vyjde 16. srpna

Grow Up od Ubisoftu vyjde 16. srpna

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Opětovné shledání s hranatým robotem jménem BUD na sebe nenechá příliš dlouho čekat.

Reklama

Na letošní E3 Ubisoft oznámil pokračování povedené skákačky Grow Home, založené na šplhání za asistence fyzikálního enginu a na růstu obří rostliny, po jejíž výhoncích jste se museli v roli robota jménem BUD dostat na palubu vesmírné lodi. Hra si odbyla svou premiéru loni v únoru prostřednictvím Steamu a později zavítala i na PS4 a Linux.

Pokračování s názvem Grow Up se přitom dočkáme relativně brzy. Datum vydání je totiž nově stanovené na 16. srpna a platí pro všechny platformy, na nichž Grow Up dorazí, tedy PC, PS4 a také Xbox One. Hra vyjde jen v digitální podobě, na krabicové verze tedy zapomeňte.

BUD bude mít tentokrát za úkol najít v novém otevřeném prostředí části své mateřské lodi. V tomto úkolu vám pomůže létající kolega s označením POD a zařízení Floradex 3000. Díky němu lze klonovat všech 24 druhů rostlin, na které můžete narazit v prostředí, a využívat je k odrážení, skákání a katapultování směrem k měsíci.

Celkově se tedy zdá, že Grow Up, na němž stále dělá malý tým ze studia Ubisoft Reflections, trochu rozšíří základní a dost netradiční koncept Grow Home. Díky němu si řada lidí hru dost oblíbila, i já sám byl nadšen a nadšením jsem nešetřil ani v recenzi. Svéráznost konceptu však zapříčinila, že tahle unikátní skákačka prostě nesedla každému.

Uvidíme, jak si povede pokračování a jestli bude šplhání, padání a létání s BUDem i napodruhé zábavné. Nutno říct, že stále není jasné, jestli se PC verze na Steamu opět obejde bez Uplay, jako tomu bylo v případě Grow Home. Být vámi bych s tím ale raději nepočítal. První díl byl do značné míry experimentem, s Grow Up jde ale očividně Ubisoft na jistotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama