GTA 6 bylo podle insidera odloženo na rok 2026
i Zdroj: Rockstar Games
GTA 6 Novinka GTA 6 bylo podle insidera odloženo na rok 2026

GTA 6 bylo podle insidera odloženo na rok 2026

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

20
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Stejný zdroj promluvil také o PC verzi.

Reklama

V prosinci loňského roku došlo k oficiálnímu představení šestého dílu série Grand Theft Auto. Rockstar tehdy zveřejnil premiérový trailer, který doplnil orientačním datem vydání. To stanovil pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S na rok 2025. 

V průběhu letošního léta společnost Take-Two Interactive v rámci zveřejnění svých finančních výsledků termín upřesnila na podzim příštího roku. Tolik zatím k oficiálním informacím. Podle některých zdrojů je ale ve hře také odklad na rok 2026. 

Tuto možnost jako první již letos v březnu nadhodil magazín Kotaku, který zároveň informoval o výrazném omezení práce z domova a plnohodnotném návratu vývojářů do kanceláří. Nově se o pozornost přihlásil insider s přezdívkou Liam, který v příspěvku na sociální síti X tvrdí, že mělo být rozhodnuto od posunu data vydání na první polovinu roku 2026

Liam se dle svých slov odkazuje na vícero zdrojů uvnitř hned dvou studií Rockstaru. Zmíněný insider zároveň mluví o tom, že zatím oficiálně neoznámená verze pro PC vyjde s odstupem dvanácti až osmnácti měsíců po uvedení hry na konzolích.

Všechny tyto informace je však v současnosti nutné brát s rezervou, jelikož je zatím nepotvrdil ani nevyvrátil žádný s renomovanějších zdrojů. Samotný insider Liam však tvrdí, že by podobné informace nezveřejňoval, kdy by si na 99,9 % nebyl jistý jejich pravostí. 

Nová zjištění měl údajně konzultovat s tradičně velice dobře informovaným novinářem Jasonem Schreierem, který se k situaci má již brzy také vyjádřit. Uvidíme tedy, zda se v následujících dnech dočkáme dalších podrobností.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama