GTA IV je zpět na Steamu
Grand Theft Auto IV Novinka GTA IV je zpět na Steamu

GTA IV je zpět na Steamu

David Křenek

David Křenek

16
Platformy Windows PC

Příběh Nica belica a dodatečných DLC se sloučil do kompletní edice.

Reklama

Jak Rockstar řekl, tak také učinil. Čtvrtý díl veleúspěšné série Grand Theft Auto se vrátil zpět na Steam a to s pár změnami. Tou nejzásadnější je odstranění multiplayeru společně s online žebříčky, který fungoval přes ne moc oblíbenou službu Windows Live, která nejspíše velkou zásluhou zapříčinila neoblíbenost hraní s přáteli v tomto díle. Ze hry byla smazána také trojice rádiových stanic a to - RamJam FM, Self-Actualization FM a Vice City FM.

Dobrou zprávou je, že pokud jste vlastnili holé GTA 4, či Liberty City Stories, tak nyní jste vlastníkem Complete Edition, která obsahuje základní hru společně se všemi DLC. Aktuálně je hra dostupná pro vlastníky předchozích edic, avšak všem ostatním bude k dispozici již v úterý 24. března. Pokud máte CD klič, tak by měl jít bez problému aktivovat přes launcher. Pokud jste však GTA 4 nebo samostatné DLC aktivovali přes Windows Live, tak jej budete muset propojit se svým Social club účtem a hrát přes Rockstar Games Launcher. Konkrétně v mém případě mám nainstalovanou základní hru GTA IV a aktualizace je o velikosti 5,9 GB. Jelikož jsem si vlastněné Episodes from Liberty City neinstaloval.

Zdali jste jako já měli příběh Niko Bellica rozehraný, tak by se toho tyto změny neměly dotknout a ve hře tedy můžete plynule pokračovat tam, kde jste naposledy skončili, což vám můžu osobně potvrdit. Ve zkratce se tedy jedná o příjemné zkompletování GTA IV, které odstřihlo mrtvý multiplayer společně s otravným Windows Live a odstranilo nám pár radiových stanic, což snad není taková pohroma. Tento díl je dle mého velmi opovrhován za počáteční optimalizaci hry, která se moc nepovedla a zároveň jej zastínil pátý díl, jež díky kvalitní a aktivní podpoře online režimu jej drží na předních příčkách dodnes.

Avšak přesto je GTA IV výjimečné a ptáte se čím? Jednoznačně atmosférou, kvalitním příběhem a několika herními prvky jako jsou destrukční model, či chování umělé inteligence, které jsou mnohem povedenější než v novějším pátém díle. Nicméně to by bylo k této změně vše. A teď mě prosím omluvte. Musím zpět do Liberty City zachraňovat svého bratrance Romana, který mi z vysněného amerického snu udělal doslova boj o život. Naštěstí jen ten virtuální.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama