GTA Online generuje půl miliardy dolarů
GTA 5 Novinka GTA Online generuje půl miliardy dolarů

GTA Online generuje půl miliardy dolarů

Michal Burian

Michal Burian

21

Mikrotransakce v multiplayerové části Grand Theft Auto V jsou neuvěřitelně populární.

Reklama

Rockstaru to opět vyšlo. Vytvořil nejen zajímavý singleplayerový příběh v Grand Theft Auto V, ale rovněž bezplatný multiplayer, který si žije svým vlastním životem a je pravidelně aktualizován o nový obsah, opět zdarma. Možná si někteří vydavatelé ťukali na čelo, ale důkazy mluví jasně.

Zatímco zbytek herního světa by připravil dodatečné balíčky za peníze, Rockstar od hráčů nechce ani korunu. Vysvětlení je jednoduché, do obchodů po celém světě bylo vyexpedováno 60 milionů kusů hry a z listopadu 2015 víme, že GTA Online každý týden hraje více než 8 milionů hráčů.

K tomu si přičtěte velmi oblíbené mikrotransakce a dostaneme se k tomu, že právě ty mají generovat půl miliardy dolarů, alespoň to vyplývá ze soudního spisu v případě Leslie Benzies vs. Take-Two, který žaluje vydavatele o 150 milionu dolarů.

Jen pro příklad, mikrotransakce v Halo 5 přinesly zhruba 1,5 milionu dolarů.

Vraťme se zpět k soudnímu případu. Leslie Benzies (ex-šéf vývojářů GTA z Rockstar North) žaluje Rockstar, respektive Take-Two kvůli dluhu. Benzies tvrdí, že mu vydavatel dluží 150 milionů dolarů za licenční poplatky. Navíc Benzies byl po dlouhé dovolené vyhozen z budovy, když se chtěl vrátit do práce. Rocksta tvrdí, že jeho tvrzení jsou zcela neopodstatněna a v mnoha případech naprosto bizarní.

Podle všeho byl Benzies právě tím hlavním člověkem v Rockstaru, kterému vděčíme za skvělé hry, dokonce zachraňoval Red Dead Redemption. Ten v době vývoje nebyl zábavný a spoluzakladatelé Rockstaru, Sam a Dan Houserovi, nevěděli, co si počít. Pomohl až Benzies.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama