GTA V bude na PC pravidelně ověřovat autorizaci
GTA 5 Novinka GTA V bude na PC pravidelně ověřovat autorizaci

GTA V bude na PC pravidelně ověřovat autorizaci

Michal Burian

Michal Burian

328

Budete si muset do PC nainstalovat speciální software pro ověřování vaší kopie a navíc se pravidelně připojovat k internetu.

Reklama

Včera jsme si v euforii nevšimli dodatečného textu pod hardwarovými nároky na oficiálních stránkách Rockstaru. Až čtenář naheCZ nás v komentářích upozornil na dodatek, který neudělá hráčům radost. PC verze totiž bude pravidelně ověřovat autorizaci Grand Theft Auto V přes internet. To jinými slovy znamená, že budete muset být připojeni k internetu, i když budete chtít hrát singleplayer s Franklinem, Michaelem a Trevorem.

„Instalace a on-line hraní vyžaduje přihlášení k Rockstar Games Social Club (13+) síti. Vyžaduje připojení k internetu pro aktivaci, on-line hru a pravidelné ověřování verifikace; instalace softwaru vyžaduje Rockstar Games Social Club platformu, Chromium a Microsoft Visual C++ 2008 sp1 Redistributable Package, a software pro ověřování, který rozpozná určité rysy vaší hardwarové sestavy pro vznik nároků, správu digitálních práv a pro jiné účely podpory.“

Před spuštěním GTA V budete muset hru navíc aktivovat sériovým klíčem. Opět přes internet, konkrétně se vaše kopie hry bude vázat na váš Social Club účet. Sériový klíč bude jednorázový a v jeden moment může být na Social Club účtu přihlášen jeden hráč.

„Sériové kódy jsou nepřenosné. Social Club účty jsou nepřenosné," dodává Rockstar.

Pokud jste z toho paf, tak se vám moc nedivím. Rockstar u PC verze GTA V použije ochranu, která vás bude nutit ověřovat kopii hry přes internet, i když budete chtít hrát kampaň pro jednoho hráče. Otázkou zůstává, jak často se bude chtít hra připojit k internetu. Může to být před každým spuštěním, nebo jednou za určitou dobu.

Každopádně je více než jisté, že protipirátská ochrana vzbudí velký rozruch a rozhodně nebude přijata s nadšením. Poctiví hráči budou opět biti, zatímco pirátská scéna za určitý čas hru prolomí a bude moci hrát singleplayer bez otravné DRM.

Podívejte se na HW požadavky. GTA V na PC vyjde 24. března 2015.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama