GTA V – druhé kolo žhavých informací
Speciály Grand Theft Auto Článek GTA V – druhé kolo žhavých informací

GTA V – druhé kolo žhavých informací

Michal Maliarov

Michal Maliarov

32

Po prvotním speciálu, kde jsme shrnuli všechny informace britského redaktora, se nám objevuje další nadějně vypadající soupiska <strong>+ galerie</strong>.

Reklama

V prvním speciálu jsme kromě možné mapy herního světa odhalili spoustu informací a detailů od jednoho z redaktorů, jenž měl možnost vidět pátý díl série v akci. Tentokrát se nám hlásí údajný QA tester, který prý strávil s Grand Theft Auto V podstatně více času, a to osobně. Veškeré detaily se objevily na serveru GTAForums, ale byly téměř ihned staženy moderátory. To pozvedává naději na pravost informací, jelikož předchozí únik visel na internetu dost dlouho. Jak už to ale známe, fanoušci jsou šikovní a my se tak můžeme ponořit do dalšího vyčerpávajícího vyprávění o tom, jak by mohl chystaný díl gangsterské ságy vypadat.

Města, příroda a sladké nicnedělání

- Hory viditelné v traileru jsou dosažitelné s možností vylézt téměř na samotný vrchol. GTA V je však uzamčené stejně, jako RDR a hory nepůjdou přelézt. V případě, že se pokusíte je obeplout na člunu, narazíte na nikdy nekončící útesy.

- Los Santos je jediné velké město ve hře. To však neznamená, že nebude co prozkoumávat. Samotné Los Santos je o 50% větší, než Liberty City ze čtvrtého dílu, a celkově zabere třetinu herní mapy. Kolem je navíc spousta městeček, vesnic a stavení. Jedno z dalších větších měst je inspirováno San Bernardino, další Tucsonem. Herní svět rozhodně nebude malý. Očekávejte sníh i pouště.

- Na rozdíl od předchozích dílů hráč nebudete jezdit z města do města a mise nebudou limitovány oblastí. Struktura misí je zbrusu nová a dříve neviděná.

- Italská mafie se tentokrát neobjeví.

- Není možné přeletět hory letadlem. Tyčí se totiž výše, než je maximální dosažitelná výška letadel, takže se přes ně hráč nebude moci dostat.

- Los Santos nabídne tři velká letiště. Po celém herním světě je jich pak roztroušeno mnohem více.

- Vrací se munice, která však nebude fyzicky přístupná. Hráč bude opět využívat černý trh a dealery. Narazíme i na střelnici a s ní spojenou minihru.

- Každé letadlo z traileru je možné pilotovat. Velká letadla přítomna nebudou.

- Bowling se vrací a bude přítomen i v několika misích.

- ENEMA je značka oblečení ve hře. Jedná se o inspiraci společností MANGO.

- Ve hře se budou střídat roční období. Hlavní příběh zabere více než rok herního času.

- Koupené domy nebudou podléhat úpravám. Bude však možné k nim přiřadit jakýkoliv vůz, loď či helikoptéru.

- Zbraně a auta budou plně upravitelné.

>>Předpokládaná velikost herního světa San Andreas<<

- Hlavní postava může nakupovat oblečení, její fyzický vzhled se ale nemění. Ve světě bude více než tři druhy obchodů, jejich využití je ale plně na vaší vůli. Žádná mise je vyžadovat nebude.

- Ve hře můžete v jednom kuse přejet z pouštní oblasti až do zasněžených hor.

- Jeden z nejvyšších bodů ve hře se jmenuje Mt. Slippery. Předpokládaný Mt. Chiliad se nevrací.

- Jednou ze zbraní je dálkově ovladané autíčko s výbušninou přezdívané RC Tour.

- Severní okraj mapy hraničí s horskou oblastí Tetas Grandes, což je ekvivalent reálného národního parku Los Padras. Západní hranice ústí do pouště Yucca, která se rozprostírá donekonečna. Pokud zajedete příliš daleko, objeví se zpráva, že dál nic není. Východní a jižní hranice mapy končí oceánem.

- Po celém San Andreas bude roztroušeno 100 šílených tvorů Bigfoot, které budete moci pochytat.

- Psy budou přítomni, avšak pouze se svými páníčky.

- Příběh se zaměřuje hlavně na drogovou válku Mexičanů, především pak na rozepře dvou kartelů jménem X1 a Cholula. Afroamerický gang Aliance se vrátí, jejich barva je zelenočerná. Rivalové Mafioso Aliance nosí modrou. Třetí, menší gang jménem The Tracers hraje v příběhu největší roli.

- Do hry se zamotá také Yakuza, Triády a Ruská mafie.

- Hlavní postava se jmenuje Ray. Je mu 35 let, je rozveden a má dvě děti, kluka Daniela a holku Skyler. Ray se přestěhoval do Los Santos, aby se vypořádal s rozvodem. Kvůli jeho kriminální minulosti mu bylo odepřeno opatrovnictví.

Ve hře nalezneme celkem šest okresů

- Los Santos (Los Angeles)

- Valais (Orange)

- Santa Hueso (San Diego)

- Brigham (San Bernardino)

- Santa Catarina (Ventura/Santa Barbara)

- Trecena (Riverside)

Nakonec pro vás máme srovnání míst, viděných v debutovém traileru a reálných budov a památek z Los Angeles. Vypadá to, že se bude GTA V podobat realitě více, než jsme si mysleli.

A tím prozatím končíme. Je třeba dodat, že vše vypadá mnohem přesvědčivěji, než minulá soupiska a ačkoliv se těžko dočkáme od Rockstaru oficiálního potvrzení, můžeme zase pro jednou nažhavit svou fantazii o něco více. Co si o tom všem myslíte vy? Líbí se vám novinky?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama