GTA V jednou z nejúspěšnějších her všech dob
GTA 5 Novinka GTA V jednou z nejúspěšnějších her všech dob

GTA V jednou z nejúspěšnějších her všech dob

Michal Burian

Michal Burian

30

Gangsterská akce v prodejích nebrzdí, překonala hranici 85 milionů kusů.

Reklama

Grand Theft Auto V od Rockstaru je jednou ze nejúspěšnějších her všech dob. Společnost Take-Two se pochlubila, že o gangsterskou akci je stále velký zájem. Díky tomu bylo do obchodů do 31. září 2017 dodáno již 85 milionů kusů. V tomhle čísle mají být zahrnuty i digitální prodeje. V USA jde dokonce o nejprodávanější hru všech dob.

V únoru Take-Two oznámili, že GTA V má na kontě 75 milionů prodaných kopií. To znamená, že od února do konce září muselo být dodáno dalších 10 milionů kusů. Není divu, hra stále okupuje žebříčky deseti nejprodávanějších her v UK a USA.

I díky GTA V vzrostl čistý zisk Take-Two o 6 procent na 443,6 milionů dolarů. A vydavatel si věří i v dalším období. Fiskální rok 2019 má být pro firmu rekordním rokem díky westernové akci Red Dead Redemption 2, kterou také připravuje Rockstar – RDR 2 vyjde na jaře 2018 pro PlayStation 4 a Xbox One.

Abychom ale nepovídali jen o Grand Theft Auto V, tak NBA 2K18 má o 20 procent lepší prodeje než loňský díl a může se pochlubit číslem přes 6 milionů kusů.

O GTA V je zájem také u nás, spolumajitel našeho obchodu Xzone.cz na Twitteru nedávno napsal, že za posledních 11 měsíců je GTA V každý měsíc v TOP3 nejprodávanějších her na PS4, povětšinou první.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama