GTA V již vyexpedovalo 29 milionů kusů
GTA 5 Novinka GTA V již vyexpedovalo 29 milionů kusů

GTA V již vyexpedovalo 29 milionů kusů

Michal Burian

Michal Burian

22

Pokračování gangsterské akce od Rockstaru dokázalo za pouhých šest týdnů vyexpedovat do celého světa téměř 29 milionů kusů.

Reklama

Společnost Rockstar Games se pochlubila, že do obchodů po celém světě odeslala téměř 29 milionů kopií Grand Theft Auto V, které vyšlo 17. září letošního roku na konzole PlayStation 3 a Xbox 360.

GTA V to přitom dokázalo za pouhých šest týdnů, což je skutečně rychlost. Mateřská firma Take-Two si může mnout ruce, protože GTA 5 je nejprodávanější hrou v historii zábavního průmyslu. Během prvního dne titul vydělal přes 800 milionů amerických dolarů a do tří dnů od vydání zvládl překonat miliardu dolarů. Do 30. září dokázalo GTA V podle všeho přinést rekordní tržby ve výši 1,27 miliardy dolarů.

Grand Theft Auto V se tak řadí mezi výdělečné tituly po bok Borderlands 2 (7,5 milionů kusů) nebo Civilization V, Red Dead Redemption a BioShock Infinite. V aktuálním fiskálním roce by společnost Take Two mohla získat 2,2 až 2,3 miliardy dolarů.

V současné době Rockstar připravuje dodatečný balíček Beach Bum s plážovou tématikou vozů a novými zbraněmi do GTA Online i Story módu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama