GTA V nejspíše v listopadu 2012, říkají analytici
Grand Theft Auto Novinka GTA V nejspíše v listopadu 2012, říkají analytici

GTA V nejspíše v listopadu 2012, říkají analytici

Michal Maliarov

Michal Maliarov

36

Dnešní oficiální odhalení pátého dílu legendární série byl pouze začátek. Začátek světového slintání, bryndání a očekávání.

Reklama

Jedna spekulace z velké části založená na informacích a reálných předpokladech je datum vydání. Podle analytika Jessyho Divniche z EEDAR by totiž nové Grand Theft Auto V mohlo dorazit do prodeje v listopadu příštího roku, což je podpořeno již mnohými dřívějšími předpoklady.

„Vypadá to, že chce Rockstar ovládnout květen,“ řekl Divnich na začátku roku s ohledem na hity Red Dead Redemption a L.A. Noire. „Samozřejmě předchozí GTA vyšlo v dubnu. Pro GTA V bych viděl ideální okno v listopadu roku 2012. Trh je natolik přesycen FPS tituly, že bude velká poptávka po otevřených sandboxových titulech.“

Do přemítání se zapojil i známý analytik Michael Pachter, který ale dodal, že oznámení na oficiální stránce není odhalení, ale spíše konstatování faktu. „Rockstar oznamuje GTA V? Není to oznámení jako takové, spíše konstatování toho, že hra není daleko,“ tweetoval Pachter. To ovšem nemění nic na faktu, že je hra ve vývoji a brzy se do světa začnou sypat první informace.

Podle většiny GTA V smete veškerou konkurenci, kterou ve svém okně vydání potká. Jeho vydání se také drasticky projeví na prodejích letošních titulů včetně Battlefieldu 3 a Modern Warfare 3. Rockstar navíc nedávno potvrdil datum vydání třetího dílu Maxe Payna na březen, takže vypadá konec roku jako ideální příležitost pro další světovou pracovní krizi (většina totiž pro nové GTA prodá i vlastní mámu). Co si o tom myslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama