GTA V nejvýdělečnějším zábavním produktem všech dob
GTA 5 Novinka GTA V nejvýdělečnějším zábavním produktem všech dob

GTA V nejvýdělečnějším zábavním produktem všech dob

Michal Burian

Michal Burian

25
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Gangsterská akce Grand Theft Auto V přeskočila všechny hry, filmy nebo knihy.

Reklama

Gangsterská akce Grand Theft Auto V od Rockstaru je nejvýdělečnějším zábavním produktem všech dob. Od září 2013, kdy GTA V vyšlo na PlayStation 3 a Xbox 360 (PC, PS4 a Xbox One verze až později), se pochlubilo tržbami více než 6 miliard amerických dolarů. Více peněz nezískala žádná jiná hra, ani film, ani kniha.

Přesto se Rockstar nemůže pyšnit titulem nejprodávanější hra historie. Sice má GTA V přibližně 90 milionů prodaných kusů, ale je až třetí. Druhý je Minecraft s prodeji kolem 144 milionů a cca 170 milionů má Tetris, ovšem se všemi jeho porty, včetně mobilních verzí. GTA 5 se ale prodává za úplně jiné peníze než tyhle dvě hry. K tomu má populární gangsterka ještě GTA Online, kde hráči utrácejí velké peníze.

Když porovnáme GTA V s dalšími velkými hrami, tak vidíme opravdu velký rozdíl. Zatímco novinka od Rockstaru se dostala na 90 milionů kusů, tak nejprodávanější díly série Call of Duty jsou úplně jinde - Modern Warfare 3 má 26,5 milionů a 24,2 milionů potom Black Ops.

A jaký mělo GTA V vlastně rozpočet? Podle dostupných informací stál vývoj hry, tedy verze pro PS3 a X360, necelých 270 milionů dolarů.

Jak vidno, Rockstaru vše klape a firma nemá důvod spěchat s vývojem svých her. Zatím každá jejich hra vydělala a nejinak tomu jistě bude u chystané westernové akce Red Dead Redemption 2, jež nás poctí svou návštěvou 26. října ve verzích pro PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama